Ivóvízhálózat-karbantartás

2024.09.09. 08:52

Mi folyik majd Zamárdiban? Zavaros csapvíz és nyomáscsökkenés várható

Vízellátási nehézségekkel szembesülhetnek a Zamárdiban élők, nyomáscsökkenés, zavaros víz és átmeneti szolgáltatáskiesés várható az ivóvízhálózat karbantartása miatt.

Hajdú Marianna

Fotó: Fotóillusztráció: Pesti Tamás

A DRV Zrt. tájékoztatása szerint kedden reggel 8:00 és délután 15:00 között csökkenhet a víznyomás, illetve zavaros víz is folyhat a csapokból Zamárdiban. Az érintett területek közé tartozik többek között a Kilátó dűlő, Kereszt dűlő, Felsőkapu dűlő, Kőhegyi út, valamint a Felső és Nyugati Pincesor és a Római út.

DSC_808420221212 Győr

Lima bar Pub ólom tartalmú a víz,

Fotó: Rákóczy Ádám RÁ 
Kisalföld

Képen: Deé János tulajdonos
Fotóillusztráció : Rákóczy Ádám

Mint a szolgáltatótól megtudtuk, hogy a zavaros víz nem jelent egészségügyi kockázatot, azonban a munkálatok idején érdemes inkább az ivóvizet a Kilátó dűlő és Római út kereszteződésénél kihelyezett tartályból beszerezni. Az ilyen jellegű karbantartási munkák során a vízáramlás megváltozása miatt a csövekben lerakódott szennyeződések keveredhetnek a vízbe, ami okozhat zavarosságot. Bár ez csak átmeneti jelenség, az érintett területeken élőknek érdemes előre készülniük.

Az ilyen jellegű karbantartási munkák a vízminőség javítását szolgálják, és hosszú távon biztosítják a zavartalan vízellátást. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában