Csere

2024.09.15. 06:41

Rendszámtábla cserebere: nem pálya a trükközés

Az érvényes hatósági jelzést „I” rendszámra cserélte az a férfi, akit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei a hetényi pihenőhelyen már nem engedtek tovább.

Harsányi Miklós

– Az egyenruhások egy ideiglenes rendszámú teherautóra lettek figyelmesek Bács-Kiskun vármegyében – számolt be keddi közleményében a NAV. – Az ideiglenes rendszámtábla használatára szigorú szabályok vonatkoznak: meghatározott, hogy ki mikor használhatja, milyen gépjárműre helyezhető fel, kik jogosultak igényelni, valamint a használatához munkaviszonyban kell állni a jogosult használóval. 

A pénzügyőrök - a NAV adatbázisából - a sofőr munkaviszonyát is ellenőrizték, amely során kiderült, hogy nem alkalmazottja a rendszám tulajdonosának, illetve a gépjármű utasteréből előkerült a gépjármű eredeti (érvényes) forgalmi rendszámtáblája. A sofőr elmondta, hogy azért cserélte fel az egyedi azonosítókat, mert a jármű eredeti rendszámtábláihoz nem tartozott útdíjfizetés, az ideigleneshez pedig igen.

Az adóhatóság közleményében rámutatott: az ellenőrzéskor felmerült az egyedi azonosítójellel visszaélés bűncselekmény gyanúja, ezért a járőrök értesítették a rendőrség munkatársait, akik átvették az intézkedést.

 A NAV foglalkoztatott bejelentésének elmulasztása miatt indított eljárást, amely  miatt akár több százezer forint pénzbírság is kiszabható.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában