Rondellákat húztak fel és várárkokat ástak Siófokon

Homokvár építés és kilenc méteres mászófal várta a látogatókat a siófoki Nagystrandon, a hétvégén. Sokan látogattak el Siófokra.

Mócza Dániel

Fotó: Mocza Daniel

Szezonzáró családi- és sportrendezvényt szerveztek a siófoki Nagystrandra, ahol változatos sportprogramok, játékok, mászófal és sárkányhajózás várta a családokat. Kósz Ágota a Balaton-parti Kft ügyvezetője elmondta, hogy a szép időben, siófoki és környékbeli iskolások is eljöttek a Balaton-partra, akik a délelőtt folyamán ügyességi sorversenyeken vettek részt.

Kötélpálya a Siófok legnagyobb strandján.
Kötélpálya a Siófok legnagyobb strandján.
Fotó: Németh András

 Idén igazi kuriózumnak számított a kilenc és fél méteres mászófal, aminek a tetejét egy negyven méteres kötélpályán lehetett elhagyni. 

Igyekeztünk minél változatosabb programokkal előrukkolni a hétvégére, ezért szombaton a mászófal mellett ugrálóvárral, kisgyermekek számára pedig játszósarokkal készültünk. A vízi sportok szerelmesei vízibiciklire és sárkányhajóra szállhattak a tizenhárom fokos Balatonon

- mondta el Kósz Ágota. A környékbeli kistermelők a portékáikkal, Jónás Tamás, bűvész előadásával, a #hashtEGG Toyee Kalandpark izgalmas kvízekkel, a Siófoki Állatvédő Alapítvány és Állatmenhely pedig kutyasimogatóval várta a látogatókat.

Homokvárat építettek a balatoni árral szemben

A siófoki BalaParty szezonzáró rendezvény egyik újdonságaként homokvárépítő versenyt hirdettek. 

Nevezési díjként egy olyan ajándéktárgyat, babát vagy játékot vártunk, amit hátrányos helyzetű családoknak tudunk felajánlani.

 - mondta Kósz Ágota. 

Fejes László a verseny ötletgazdája, a Balaton-parti Kft. munkatársa az eredményhirdetés alkalmával elmondta: a zsűri az összes ifjú várépítőt jutalmazza, hiszen mindegyik munka kreatív és strapabíró lett. 

 

Már tervezi Siófok az őszi programokat is

A korábbi évekhez hasonlóan idén is igyekszik a Balaton-parti Kft. minden hónapban az adott időszakra jellemző programokat szervezni. A télre például adventi vásárral készülnek és idén is lesz jégpálya, mobilszauna és dézsafürdő a strandon. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában