Földet rá

2024.09.11. 09:29

Sírásó versenyen bizonyítottak a somogyiak

Sírásó versenyt rendeztek hétvégén a Pécsen: a Magyarországi Temető-fenntartók és Üzemeltetők Egyesülete (MTFE) hetedszer szervezte meg a szakmai programot, melyre  rekordszámú csapat, összesen 25 páros nevezett, Somogyot a megyei temetkezési kft. képviselte.

Harsányi Miklós

Forrás: mtfe.hu

– Nemzetközi volt a mezőny,  a hazai indulókon kívül horvát, cseh és szlovák jelentkezők is részt vettek a sírásó versenyen – mondta kedden Puskás Péter, a Somogy Megyei Temetkezési Kft. ügyvezetője. – Az indulók egy két méter hosszú és 160 centiméter mély sírgödröt ástak, ahová egy koporsó méretű fakalodát kellett leengedni. Verseny közben nagyon kellett figyelni a méretpontosságra és az időre, nehéz dolguk volt a csapatoknak, ugyanis nagyon száraz, kötött volt a föld, s ezért lassan tudtak dolgozni.

Puskás Péter szerint hasznos a megméretés, a vállalkozások dolgozói megismerhetik egymást, s egyúttal szakmai találkozóra is lehetőséget ad a verseny. Melyre eddig minden évben jelentkeztek és előreláthatóan 2025-ben is indulni kívánnak.  A somogyiak ezúttal a középmezőnyben végeztek. Az MTFE összegzése szerint a hajdúböszörményi Paraklétosz Nonprofit Kft 1-es csapata végzett az élen, s megvédte bajnoki címét, ezüstérmes a Székesfehérvári Városgondokság párosa, a harmadik helyet az a cseh csoport lett, akik Olomucból érkeztek. Hantolás versenyszámban a szekszárdi Panteon Kft. csapata nyert, míg a virágbeültetésben a Kegyelet Sírkő Optimum 3-as  csoportja.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában