Újraéled egy közösségi ünnep

2024.09.08. 18:51

Szántódpusztaiak Találkozója: Nosztalgia és finomságok várják a vendégeket

A Szántódpusztaiak Találkozója 2024-ben újra visszatér szeptember 14-15-én, ahol a régi lakók és barátok közösen idézik fel a puszta legszebb pillanatait.

Hajdú Marianna

A Szántódpusztaiak Találkozója 2024-ben újra összefogja a közösséget, ahol a régi lakók és barátok közösen idézik fel a puszta múltját

Forrás: Szántódpusztai Majorság/Facebook

Újra itt van a Szántódpusztaiak Találkozója. Szeptember 14-15-én a felújított Szántódpusztai Majorság újra megtelik élettel, és ez az alkalom remek lehetőség mindazok számára, akik valaha a pusztán éltek, dolgoztak vagy egyszerűen csak kötődnek ehhez a különleges helyhez. Ez az esemény nemcsak nosztalgiázásról szól, hanem egy olyan találkozóról, ahol közös emlékeket idézhetünk fel, finom ételek mellett beszélgethetünk, és együtt ünnepelhetjük a puszta újjászületését.

A találkozó már szombaton reggel elkezdődik, amikor felfűtik a kemencét, de a napi előkészületekben már bárki részt vehet. Az első hivatalos programok után lehetőség lesz bejárni a pusztát, megismerni a friss kiállításokat, és egy séta keretében sétányt is avatnak, amely új emléket állít a hely múltjának. Ebéd után jön a nosztalgia: egykori lakók és barátok beszélgetnek, emlékeznek a régi időkre, majd este szentmise és kemencében sült finomságok várnak a résztvevőkre. Az estét egy jó hangulatú zenés mulatsággal zárul a Pajta falai között.

A vasárnap reggel sem lesz unalmas: a kemencében frissen sült kenyér és pogácsa mellett egy közös reggelivel kezdődik a nap. Ha valaki igazán elmerülne a nosztalgiában, akár a régi szálláshelyeken is eltöltheti az éjszakát, így garantáltan minden pillanatban átélheti a puszta hangulatát.

Az esemény célja, hogy a régi lakók, barátok és mindazok, akiknek Szántódpuszta valamit jelent, együtt idézhessék fel az itt töltött időket. A helyszínen egy kisfilm is készül majd, amelyben bárki megoszthatja személyes történeteit, emlékeit, így örök nyomot hagyva a puszta múltjában.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában