Tengeren túli fiatalok izgalmas kalandjai a Balatonnál

2 órája

Tízezer kilométert utaztak Siófokért

Bár az eső esik, a kaliforniai vendégek napsütést és jókedvet hoztak Siófokra! A cserediák program során barátságok szövődnek a Balaton partján, miközben a fiatalok együtt élvezik a magyar kalandokat.

Hajdú Marianna

A kaliforniai cserediákok napsütést és jókedvet hoztak Siófokra

Forrás: Siófok Város Önkormányzata

A cserediák program, amely Siófok és a kaliforniai Walnut Creek közötti kapcsolatot erősíti, évről évre izgalmas kalandokat kínál a résztvevőknek. Ebben az évben kilenc amerikai diák és két kísérőjük érkezett Siófokra, hogy több mint egy hetes itt tartózkodásuk során felfedezzék a helyi kultúrát és tradíciókat. Az események középpontjában a Balaton, Budapest, és a siófoki nevezetességek állnak, miközben a diákok életre szóló élményeket gyűjtenek.

Cserediákok Walnut Creek-ből Lengyel Róbert polgármesterrel a siófoki városházán.
A kaliforniai Walnut Creek-ből érkezett cserediákok Lengyel Róbert siófoki polgármesterrel a városházán találkoztak
Forrás: Siófok Város Önkormányzata

Cserediák program: Kalandok és barátságok

A csere során a vendégek sétahajóznak a Balatonon, felmásznak a siófoki víztoronyba, felülnek az óriáskerékre és ellátogatnak Budapestre is. Barátságok szövődnek a kaliforniai és a siófoki fiatalok között, s a tengerentúliak megismerkednek a magyar életstílussal és szokásokkal.

A Beszédes József Általános Iskola az idei fogadó intézmény, ahol a magyar diákok izgatottan várták amerikai társaikat. Jövő tavasszal a magyar diákok utaznak Walnut Creek-be, ahol hasonló izgalmas programok várnak rájuk.

Cserediák program a két város között 

Walnut Creek az USA-beli Kaliforniában található, a San Francisco-öböl egyik legdinamikusabban fejlődő városaként ismert. A Siófokkal való testvérvárosi kapcsolat 1993-ban kezdődött, és azóta több tucat diák vett részt a cserediák programban. A résztvevők minden évben életre szóló barátságokat kötnek, miközben mélyebb betekintést nyernek egymás kultúrájába és hagyományaiba.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában