Megható pillanatok az ünnepségen

2024.10.19. 11:30

Könnyek között vette át a város díszpolgára címet Balatonlelle leköszönő polgármestere

Péntek délután ünnepélyes keretek között köszöntötték Kenéz Istvánt Balatonlelle leköszönő polgármesterét. A díszpolgár a városért végzett több évtizedes munkájáért vehette át a megtisztelő elismerést.

Hajdú Marianna

Kenéz István díszpolgári kitüntetést kapott, a Lellei Művelődési Házban.

Fotó: NEMETH LEVENTE FOTO

Balatonlelle városa díszpolgári címmel tüntette ki Kenéz Istvánt, aki közel három évtizeden keresztül szolgálta polgármesterként a települést. A városi művelődési házban pénteken megrendezett ünnepségen, a város vezetői és a helyi lakosok köszöntötték Kenéz Istvánt. Az eseményen Felházi Miklós, a város jelenlegi polgármestere adta át a díszpolgári címet.

Kenéz István díszpolgári kitüntetést kapott, a Lellei Művelődési Házban.
Sokan eljöttek a díszpolgári kitüntetés átadójára. 
Fotó: NEMETH LEVENTE FOTO

Az ünnepségen Kenéz István meghatódva vette át a díszpolgári kitüntetést. 

 Sok munka volt, de nem csak az én érdemem. Nélkületek én ezt nem tudtam volna megvalósítani.

 – mondta Kenéz István könnyek között. Beszédében kiemelte, hogy már nem polgármester, de továbbra is aktívan kíván részt venni a város életében, a jövőben is számíthat rá a település és annak minden lakója.

Az eseményt zenés műsor zárta, ahol a város intézményeinek vezetői és a vendégek is köszöntötték, majd állófogadást tartottak a tiszteletére.

Bő 26 éve tevékenykedik az új díszpolgár Lelle szolgálatában

Kenéz István az önkormányzati munkát 1998-ban kezdte el képviselőként, majd 2002-től egészen 2024-ig polgármesterként irányította Balatonlelle városát. 

Nevéhez jelentős fejlesztések fűződnek, köztük a város homokos strandjának kialakítása, amely Balatonlelle egyik legnépszerűbb turisztikai látványosságává vált az évek során. Bár a projekt eleinte megosztotta a közvéleményt, mára bebizonyosodott, hogy a korábbi polgármester hosszútávú tervei a város érdekeit szolgálják, és a település turisztikai vonzerejének növekedéséhez is hozzájárultak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában