Filmélmény

2 órája

Rendőr és egyetemi hallgató is lesen volt a Lepattanóban

A közelmúltban mutatták be Somogyban is a Lepattanó című, új magyar sportvígjátékot, amelynek forgatásán több kaposvári is részt vett. A film egy érzelmes sportvígjáték lett az esendőségről, a szeretetről, a kitartásról, és tisztelgés a sokunk által kedvelt magyar játék, a gombfoci előtt.

Barkóczy László

Lepattanó

A Lepattanó szereposztása sem hétköznapi, akárcsak maga a film. Az ismert magyar színészeken túl, mint amilyen Scherer Péter, Derzsi Dezső, Waskovics Andrea, a magyar tévénézők nagy kedvencét, Patrick Duffy-t, a Dallas című filmsorozat Bobby Ewing-ját is sikerült a kamera elé csábítaniuk. De több olyan szereplőt is láthatunk a filmben, akinek valamilyen somogyi, kaposvári kötődése van. Vékes Csaba rendező 2006-2009 között volt a Csiky Gergely Színház tagja, de a színészek közül többen is dolgoztak, vagy tanultak már Kaposváron. Valcz Péter a kaposvári színész szakot végezte el, Gyuricza István a Csiky Színház színészeként dolgozott évtizedeken át.

Lepattanó

Amit azonban kevesen tudnak, hogy a híres színészeken, rendezőkön kívül mások is sokat tettek a film sikeréért. Takács Gábor, aki a hétköznapokban rendőrnyomozó, a portás szerepét kapta a filmben.

Vékes Csaba rendezővel régóta jóban voltunk, ő kért fel engem erre a szerepre is – mondta el kérdésünkre a nyomozó. – Azonnal elvállaltam, de természetesen csak barátságból, nem pénzért. Nem kell nagy dologra gondolni, szövegem nem is volt, és nagyjából másfél percig vagyok látható az egész filmben. Fél napot forgattuk azt a három jelenetet, amiben szerepeltem, de nagyon élveztem.

Hiába került ezzel a szereppel egy apró lépéssel közelebb az Oscar díjhoz Takács Gábor, mint az átlagemberek, azt mondta, noha nagyon élvezte a forgatást, a színészi karrierjét itt befejezettnek is tekinti.

De a Kaposvári Egyetem volt mozgókép- és média szakos hallgatója, Krista Noémi is szerepet vállalt a film sikerében.

– Másfél éve dolgozom annak filmforgalmazó cégnek, amely a Lepattanó című filmet is forgalmazza – beszélt munkájáról Krista Noémi. – A csapattal, produkciós asszisztensként segítettem a filmmel kapcsolatos promóciós munkákat, de a közösségi online felületeken is sokat dolgoztam azért, hogy a film népszerűvé, és sikeressé váljon. Egyszerre volt könnyű és nehéz dolgunk is, de az biztos, hogyan filmen nagyon érződik, hogy szeretettel készült.

Krista Noémi egyébként elmondta azt is, hogy nagyon sokat tanult a filmen végzett háttármunkák során, de álmát nem adta fel, továbbra is filmrendező szeretne lenni.

 

Kálmánnak (Scherer Péter) a gombfoci nem gyerekjáték, hanem egy véresen komoly sportág. Csapatával épp az Európa-bajnokságra készül. Komoly esélyük is lenne a kijutásra, ám a selejtező hajrájában pénzügyi okokból kizárják őket. Nem várt megoldás érkezik azonban, amikor egy milliárdos (Patrick Duffy) tévedésből 100 millió forintot utal a számlájukra. Bár tudják, hogy a pénz nem őket illeti, túl nagy a kísértés, hiszen így esélyük nyílik kijutni az Eb-re…. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában