MÁV

2 órája

Világháborús bomba hatástalanítása: a kaposvári vonalat is érinti

Budapesten, az Összekötő vasúti hídnál második világháborús bombát találtak, amelyet a Magyar Honvédség tűzszerészei szombaton délután hatástalanítanak. A rendőrség a művelet idejére kiüríti és lezárja a városrészt egy meghatározott területen, amely érinteni fogja az Összekötő hídon zajló vasúti forgalmat, a Rákóczi híd és a Soroksári úti egyes Volánbusz-járatokat és a H6-os HÉV-et is.

Harsányi Miklós

Fotónk illusztráció!

Fotó: Peter Gudella

– A vonatközlekedés szombaton várhatón 12:10-től 16 óráig szünetel Budapest-Kelenföld és Ferencváros között. A győri és a pécsi fővonal távolsági vonatai (InterCityk, nemzetközi vonatok, railjetek) valamint a G43-as és S36-os járatok Budapest-Kelenföldig közlekednek és onnan indulnak - közölte pénteken a MÁV. - A Volánbusz járatai 10.30 és 16 között terelt útvonalon közlekednek a Rákóczi híd és a Soroksári út környékén.

A H6-os HÉV vonalon 10 órától 16 óráig kell korlátozásra számítani: ekkor Ráckeve, Tököl felől csak a Kén utcáig közlekednek a HÉV-ek, ellenkező irányban, 12-16 óra között a Kén utcától indulnak a HÉV-járatok Ráckeve felé.

Vonatközlekedés és alternatív utazási lehetőségek a lezárás ideje alatt

Budapest-Győr-Hegyeshalom, a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs vonal távolsági vonatai (InterCityk, nemzetközi vonatok, railjetek), valamint a G43-as és S36-os járatok a rövidebb útvonalon, Budapest-Kelenföldig közlekednek és onnan indulnak a korlátozás ideje alatt.

A vonatok ideiglenes fővárosi végállomásától a BKK járataival lehet majd tovább utazni. A vasúttársaság javasolja a Dunántúlra utazóknak, hogyha tehetik, akkor Kőbánya-Kispest, illetve a Keleti pályaudvar helyett az M4-es metróval közelítsék meg Budapest-Kelenföld állomást, ahonnan már közlekednek a vonatok. A rendőrségi zárás feloldását követően, várhatóan az esti órákban állhat helyre a távolsági vonatok menetrendje az érintett vonalakon.

Budapest-Pécs/Kaposvár útvonal

Pécs, illetve Kaposvár felől Budapestre:

  • A Pécsről 9:19-től 13:19-ig a főváros felé induló Mecsek InterCityk a Keleti pályaudvar helyett csak Kelenföldig közlekednek.
  • A Kaposvárról 12 órakor a főváros felé induló Kresz Géza InterCity (IC 825) a Keleti pályaudvar helyett csak Kelenföldig közlekedik.
    • Kelenföldről a Keleti pályaudvarra az M4-es metróval juthatnak el, melyen elfogadják a vonatokon érvényes jegyeket és bérleteket.

Budapestről Pécs, illetve Kaposvár felé:

  • A Keleti pályaudvarról 11:53-kor Pécsre induló Mecsek InterCity (IC 804) még a teljes útvonalán közlekedik.
  • A Keleti pályaudvarról 13:53-kor és 15:53-kor Pécsre induló Mecsek InterCity csak Kelenföldtől közlekedik.
  • A Keleti pályaudvarról 12:53-kor Kaposvárra induló Rippl-Rónai InterCity (IC 824) csak Kelenföldtől közlekedik.
    • A Keleti pályaudvarról Kelenföldre az M4-es metróval juthatnak el, melyen elfogadják a vonatokon érvényes jegyeket és bérleteket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában