Fedezd fel a népviseletek jelentését és rejtett titkait a Szántódpusztai Majorság kiállításán!

2024.05.06. 16:08

Magyar népviselet a múltból: Vári Katalin bemutatja babagyűjteménye titkait (videó)

Fedezzük fel a magyar népviselet rejtett jelentéseit Vári Katalin vezetésével, aki a Szántódpusztai Majorságban kalauzol minket a múltba, babagyűjteménye segítségével.

Hajdú Marianna

Vári Katalin kalauzol minket amagyar népviselet világába babagyűjteménye segítségével, a Szántódpusztai Majorság kiállításán

Forrás: Hajdú Marianna/Somogy Megyei Hírlap

A Szántódpusztai Majorságban – ahol a múlt életre kel – Vári Katalin vezetésével bepillantást nyerhetünk a magyar népviselet titokzatos világába. A videóban Katalin a Viseletnap alakalmából, maga is népviseletbe öltözve, részletesen bemutatja, hogy a különböző kiegészítők – mint a fejdíszek, övek, és ékszerek – milyen mély jelentéssel bírnak a magyar népviseletben. A babagyűjtemény darabjai nem csupán a múlt színes ruhadarabjait őrzik, hanem azokon keresztül történeteket is mesélnek az egykori viselőik életéről, társadalmi helyzetéről, vagy akár családi állapotáról. Katalintól azt is megtudhatjuk, hogyan ismerhető fel a ruházaton, ha valaki még lány, vagy már asszony, és milyen rejtett részletek bújnak meg a színes, mintás szoknyák alatt. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában