Sonline.hu videó

2024.07.21. 18:29

A világ legnagyobb kulcs gyűjteménye nyílt meg Somogyban

Bonnyán megnyílt a világ legnagyobb kulcsgyűjteményét bemutató Kulcsmúzeum, Restár Bálint álma vált valóra két év után .

Hajdú Marianna

Szombat délután különleges esemény színhelye volt Bonnya, ahol ünnepélyes keretek között megnyílt a Kulcsmúzeum. Az eseményen neves vendégek vettek részt, köztük Witzman Mihály országgyűlési képviselő, Biró Norbert, a Somogy vármegyei közgyűlés elnöke, Króthné Gelencsér Ildikó, Bonnya község polgármestere, és Wajand Krisztina művelődésszervező. A múzeum tulajdonosa és megálmodója, Restár Bálint, a Felvidékről költözött Magyarországra, és már két éve él itt.

Restár Bálint öt éve kezdett el kulcsokat gyűjteni, és szenvedélye eredményeként létrehozta a világ legnagyobb kulcsgyűjteményét. A múzeum épületét két évvel ezelőtt újították fel, és másfél év alatt rendezték be a különböző helyiségeket és kategorizálták a tárgyakat. A kiállítás nemcsak kulcsokat, hanem zárakat és lakatokat is bemutat.

– Ez a gyűjtemény a világon egyedülálló, és a Magyar Rekordok Egyesületétől már megkaptam a diplomát is – mondta büszkén a gyűjtő, Restár Bálint. Következő célja a Guinness-rekord elismerés megszerzése.

A múzeum tárgyai áttekintést adnak a kulcs történelméről, és a látogatók megnézhetik az elmúlt 150 év különböző csoportokba sorolt tárgyait is, mint például az egykori orvosi rendelő kellékei, gyógyszertári kellékek, egy régi konyha berendezve, asztalos szerszámok satupaddal, fodrászműhely kellékei, régi iskolapad táblával, régi babakocsik, gyerekbiciklik, porcelánok és még sok más érdekesség.

A Bonnyai Kulcsmúzeum megnyitása új turisztikai látványosságot jelent a régió számára, amely tovább gazdagítja a térség gazdag történelmi és kulturális értékeit.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában