Falunap 2024

2024.08.11. 07:29

Megünnepelték a rinyakovácsi közösség összetartását

Mócza Dániel

Fotó: Biró Norbert

Főzőversenyt és ügyességi családi vetélkedőt is szervezett a Rinyakovácsi Község Önkormányzata az augusztus 10-ei falunapra.

A 11 órai megnyitót követően meg lehetett kóstolni a főzőversenyre készített fogásokat, majd veteránautók sorakoztak fel a szabad helyekre. 

Délután Kozma Zoltán lovas bemutatójával kápráztatta el a gyerekeket, akik igen közel kerülhettek a régi huszárok legjobb barátjához, a lóhoz. Katica zenés műsorát követően lehullt a lepel a reggel elkészített ételek eredményéről, ahová összesen  öt csapat nevezett.  Balogh Géza Rinyakovácsi község polgármestere, kérdésünkre elmondta, hogy az első helyezett egy kanalas nokedlivel tálalt vaddisznópörkölt lett, amit Csapó Béla és Oláh Norbert készített el. Második helyezett egy áfonyás szarvaspörkölt lett, amit Károlyi Dávid készített el. A harmadik helyezést pedig Petrus Lászlóné Gombócos húsos káposztája érdemelte ki.

Úgy érztem jól sikerült a falunap, sokan eljöttek és az ügyességi családi vetélkedők is, népszerűek voltak a színpadi produkciók mellett.

 -mondta el kérdésünkre Balogh Géza.  

Este pedig tűzijáték várta az embereket és hatalmas buli a Bedi Duóval és Polgár Petivel.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában