Kézilabda

2023.09.26. 12:52

Tizenhét gólos győzelem a Nagykanizsa otthonában

Az NB II-es női kézilabda-bajnokság 'E' jelű csoportjában magabiztos győzelmet aratott a Siófok KC, mely a 3. fordulóban Nagykanizsán, a Tungsram SE otthonában lépett pályára.

Fotó: Siófok KC

Mindössze 4–4-ig tudta magát tartani a házigazda Tungsram, mely sem támadásban, sem pedig védekezésben nem találta az ellenszert a Siófok KC-val szemben. Surman István csapata tíz percen át gólképtelennek bizonyult hazai környezetben, ami gyakorlatilag el is döntötte a mérkőzés, így a bajnoki pontok sorsát. A nagykanizsai lányokon az időkérés sem segített, így egy 0–7-es vendég roham után a 18. percben már 4–11 állt az eredményjelzőn. Sándor-Györkös Rebeka ebben a periódusban lehúzta a rolót, a gólcsendet végül az a Horváth Alexandra törte meg, aki tíz gólig jutott. 

A félidő előtt már közel volt, a szünet után közvetlenül pedig át is lépte a tízgólos különbséget a Balaton-parti alakulat, mely Bojtok Anna, Kocsis Szilvia és Karé Kamilla gólerős játékának köszönhetően magabiztos győzelmet aratott. A Siófok KC így a PTE PEAC elleni döntetlen után javítani tudott és jobb gólkülönbségének köszönhetően a tabella éléről várja a folytatást.

Tungsram SE–Siófok KC 22–39 (11–20)
Kiállítás: 4 ill. 2 perc
Hétméteres: 7/2 ill. 1/0

Siófok: Sándor-Györkös Rebeka, Torma Kinga (kapus), Sólyom Sára 1, Posta Luca 1,  Bojtok Anna 11, Deme Lili 1,  Kocsis Szilvia 8, Koósz Karina 4, Póczik Kata, Bozsok Dóra 2, Koósz Fruzsina 1, Tóth Luca 2, Jócsik Nóra, Szekeres Kamilla 2, Erdélyi Boglárka, Karé Kamilla 6.


Mestermérleg

Pintér Károly (vezetőedző – Siófok KC): – Jókor jött nekünk ez a mérkőzés, a jó eredmény elérése mellett szerettük volna újraépíteni az önbizalmunkat. Pár nappal ezelőtt ugyanis nagyarányú vereséget szenvedtünk az ifjúsági korosztállyal és ez megviselt bennünket. Komplett volt a csapat, ami sokat számított, lélektanilag is fontos győzelmet arattunk.


A Siófok KC szeptember 30-án, szombaton 13 órakor az eddig nyeretlen és sereghajtó Szekszárdi FGKC ellen folytatja bajnoki szereplését. Pintér Károly együttese ezúttal sem a Kiss Szilárd Sportcsarnokban, hanem az SKC-Sportkomplexumhoz tartozó Munkacsarnokban fogadja riválisát. 

Házi góllövőlista
1. Karé Kamilla 23 gól
2. Bojtok Anna 21 gól
3. Kocsis Szilvia 16 gól
4. Koósz Karina 11 gól
5. Deme Liliána 10 gól

Tabella – Női NB II. (E-csoport)

1. Siófok KC 5 pont
2. NEKA U21 5 pont
3. Mohácsi TE 1888 4 pont
4. DKKA U21 4 pont
5. Nagyatádi RKC SE 3 pont
6. Tungsram SE 2 pont
7. PTE PEAC U21 1 pont
8. Szekszárdi FGKC 0 pont

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában