Labdarúgás

2024.01.03. 09:38

Két év alatt mindössze egyszer kapott ki az FC Barcs női csapata

Az FC Barcs női együttesei és a fiú utánpótlás csapatok teljesítményét értékelték az FC Barcs záróvacsoráján – számolt be Horváth Gábor sportreferens.

Sonline.hu

Az évzárón Tompa István, a női csapat edzője értékelte a gárda teljesítményét. Mangult Nándortól vette át az irányítást, nem volt könnyű az örökség, de a lányok folyamatosan eredményesen szerepeltek. Mindössze egy veresége volt az együttesnek két év alatt, jelenleg is első helyen álnak. A legeredményesebb játékos Jankovics Liza volt négy góllal, Kondor Kata, (3), Loján Szabina (3) és Mangultné Púpos Ildikó (3) előtt. Az utánpótlás játékosok közül többen is játszottak a felnőtt csapatban. A legfontosabb feladat pedig a játékos létszám növelése lesz.

Androsics András, az U16-os leánycsapat edzője elégedett volt gárda teljesítményével. Két győzelemmel, egy döntetlennel és négy vereséggel zárták az őszi szezont, ami előrelépést jelent. Jelenleg ötödik helyen állnak a nyolccsapatos bajnokságban. Kővári Zsófi lett a házi gólkirály három találattal. Fontos szempont, hogy minél többen bekapcsolódjanak a felnőttek játékába, melyre lesz lehetőség, mert együtt kezdik a felkészülési időszakot.

Az U13-as és az U14-es fiúcsapatok teljesítményét Laklia Tamás értékelte, aki megdicsérte a gyerekek hozzáállását. Az U14-es együttes negyedik helyen zárta a 2023-as évet. Vilics Lóránd nyolc góllal lett házi gólkirály, Pinterics Márk (7) és Boros Kristóf (6) előtt. Ebben a korosztályban is létszámot kell növelni az elkövetkező időszakban. Az edzésre járásban, edzésintenzitásban is kell fejlődni. Több tehetséges gyermek is van a korosztályokban. Jelenleg a vármegyei téli Futsal bajnokságban játszanak hétről hétre február végéig. 

Koós Csaba, Barcs város polgármestere gratulált a játékosoknak, a vezetőknek, Laklia Tamásnak, Sütő Csabának, valamint az elnökség valamennyi tagjának az FC Barcs egyesületért kifejtett munkájához. Elmondta, hogy jelentős fejlődés tapasztalható a klubnál. Tizenhárom év után Négy Város Labdarúgó Tornát nyert a csapat, s egy osztállyal feljebb léptek a férfiak. A női és az ifjúsági csapat is az élen végzett az ősszel. 

– Mi azon dolgozunk, hogy a gazdasági hátteret biztosítsuk egy jól működő, sok gyermek sportolását biztosító egyesületnek – mondta Koós Csaba, Barcs polgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában