Karate

2024.03.12. 11:43

Két barcsi is dobogóra állt a nemzetközi karate versenyen

A 34. Hungarian Tatami Cup elnevezésű nemzetközi karate versenyen járt a Barcsi Városi SE Karate Szakosztálya Szigetszentmiklóson.

Sonline.hu

A Barcsi Városi SE Karate Szakosztályának delegációja

Tizenhét ország, kilencvenöt sportegyesület 725 nevezést adott le a rangos viadalra. A Barcsi Városi SE hét versenyzővel nevezett.

Végül két barcsi állhatott dobogóra a népes és nagyon erős nemzetközi mezőnyben

Tóth Liliána, U14 korcsoport, kumite +53 kilogramm 21 induló. A 32 között előnyerő volt, a 16 között az amerikai Mendonka Mackenzie-től 2–4-es vereséget szenvedett, de Mackenzie bejutott a döntőbe, így vigaszágon folytathatta. Először az ukrán Yana Kretsu-t győzte le 3–0-ra, majd a horvát Petra Kovacot múlta felül 1–0-ra. A bronzmérkőzésen következett a görög Stefania Grigorian, itt 1–1 lett a végeredmény. Mivel Liliána szerezte az első találatot, így senshuval a barcsi nyerte a bronzérmet.

Strublics Botond, Kadet (14-15 év), kumite -57 kilogramm, 14 induló. A 16 között előnyerő volt, a 8 között legyőzte a ciprusi Luner Powert 2–0-ra, a 4 között kikapott a magyar KSI-s Bene Csabától 0–4-re. A bronzmérkőzésen Botond legyőzte a szintén ciprusi Loizida Kiriakost 5–0 arányban, így megszerezte Barcs második érmét.

Frányó Dávid, Kadet, kumite -70 kilogramm 12 induló. Az előkelő ötödik helyet szerezte meg. 

A többi versenyzőnek nem sikerült dobogóra állnia, de jó tapasztalatot gyűjtöttek az erős mezőnyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában