Labdarúgó NB III.

2024.05.04. 07:32

Az éllovas után a sereghajtó vár a Rákóczira

Vasárnap 17.00 órakor a tabella utolsó helyén álló Dunaújváros fogadja a Kaposvári Rákóczi FC a harmadosztályú labdarúgó-bajnokság Dél-Nyugati csoportjának 27. fordulójában.

Klein Péter Nándor

A sereghajtó ellen lépnek pályára a zöld-fehérek

Fotó: Lang Róbert

Érdekes kontraszt: az előző körben a bajnokságot vezető Iváncsa KSE otthonában egy őrült, három piros lapot és hat gólt hozó mérkőzésen szerzett pontot a Kaposvári Rákóczi FC, amely most vasárnap a sereghajtót fogadja. A papírforma, illetve a tavasszal mutatott játék alapján egyértelműen az ötödik helyen álló somogyiak a mérkőzés esélyesei, azonban a dunaújvárosiaknak minden egyes pontra égető szükségük van, így nem vár könnyű összecsapás Székely Tibor tanítványaira. A kaposváriak ráadásul nem számíthatnak az előző mérkőzésen kiállított Pintér Mátéra
– Nem lesz könnyű dolgunk hétvégén, mivel egy kiesés ellen menekülő csapat tud nehézséget okozni, a Dunaújvárosnak is vannak kifejezetten jó periódusai a mérkőzéseken belül, emellett jó játékosok alkotják a keretet – mondta Heil Máté, a Kaposvári Rákóczi FC belső védője. – Elsősorban saját magunkkal kell foglalkoznunk, jól sikerült a heti felkészülés és szeretnénk újra hazai pályán nyerni! 
A bajnokság hajrájában a Rákóczi már csak olyan csapatok ellen lép pályára, melyek a kiesés ellen küzdenek, hiszen a Dunaújváros után a Mohács majd a Fehérvár második csapatának otthonában lépnek pályára, majd otthon, az Érd ellen zárják az idényt, így egyáltalán nem lesz sétagalopp a bajnoki befejezés a somogyiak számára. 
– Mint már említettem, nem egyszerű a kiesés ellen küzdő csapatok ellen játszani – vélekedett Heil Máté. – Nekünk a saját céljainkkal kell foglalkoznunk és hinnünk kell benne, hogy ezt el is tudjuk érni. Ehhez összeszedett csapatjáték és maximális koncentráció szükséges, mert ha így játszunk, akkor bárkit meg tudunk verni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában