Megyei labdarúgás

2024.05.27. 16:46

Megye IV.: bajnok a Balatonújlak, ezüstérmes a Somogyszil - eredmények, tabella

A hétvégén zárultak a 2023/24-es szezon küzdelmei a Somogy vármegyei harmad- és negyedosztályú labdarúgó-bajnokságokban.

A harmadosztályban már az utolsó előtti fordulóban kialakult a dobogó végső sorrendje, így a záró játéknap már nem hordozott magában túl sok tétet. A bajnok Mike botlott is a Zamárdi ellen, az ezüstérmes Berzence viszont nem engedett ki és tizenegy találatig meg sem állt Szabáson. Győzelemmel zárta a szezont a Csokonyavisonta, és közel állt a pontszerzéshez a sereghajtó Ihazorberény.

A negyedosztály északi csoportjában két találkozó is elmaradt, a Balatonboglár és az Ádánd összecsapása pedig 6–1-es állásnál félbeszakadt, a létszámhiányos vendég együttes nem jött ki a második játékrészre. Ami viszont ennél sokkal fontosabb, hogy a Balatonújlak nem botlott és az Andocs legyőzésével ezzel megnyerte a bajnokságot. A forduló előtt még csak listavezetőként említhető gárda nem bízta a bajnokavatást a véletlenre, miután a 4. percben már 0–2-re vezetett. Így végül a Somogybabod be kellett érje az ezüstéremmel.

A nagyedosztály déli csoportjában a Somogyszil és a Somogyszob küzdött még az ezüstéremért, utóbbi azonban hatalmas ziccert hagyott ki, így be kellett érje a bronzéremmel. A bajnok Babócsa ugyanis nem adta fel és a 89. percben fordított a Somogyszil vendégeként, csakhogy a Homokszentgyörgy 4–1-re legyőzte a somogyszobi alakulatot, mely így képtelen volt az előzésre.

A harmadosztályban Kalló Ármin János (Mike FC - 21 gól) lett a gólkirály, míg a negyedosztály északi csoportjában Orsós Kevin István (Balatonújlaki SE - 20 gól), a déliben pedig Tóth Benjamin (Somogyszili SE - 28 gól) volt a legeredményesebb.

Somogy vármegyei III. osztály – 18. forduló

Mike FC–Zamárdi Petőfi SE 2–2
Koppányvölgye FC–Csokonyavisonta KSE 1–2
Iharosberényi Spartacus SE–Osztopán SE 2–3
Szabás SE–Berzence SE 1–11
Szabadnapos: a Karád SC csapata.

Tabella

Somogy vármegyei IV. osztály, Észak – 18. forduló

BBSC Balatonboglár–Ádándi KSE 6–1-nél félbeszakadt
Mernye KSE– Balatonberényi KSE 0–4
Balatonendrédi Haladás FC–Somogyjád II. Alsóbogáti Sasok (elmaradt)
Andocs KSE–Balatonújlaki SE 0–4
Visz Dél-Balaton FC–Somogybabod SE (elmaradt)

Tabella

Somogy vármegyei IV. osztály, Dél – 22. forduló

Somogyszili SE–Babócsa SE 2–3
Kapostáj Zimány SE–Mezőcsokonya SE II. 1–2
Homokszentgyörgyi SE–Somogyszobi VSE 4–1
Kaposújlak SC–Gyékényes SE 4–1
Szabadnapos: a Csököly ÖSE és az Ötvöskónyi KSE csapata.
Kizárva: az Inke Villtek SE együttese.

Tabella

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában