Kispályás labdarúgás

2024.06.27. 12:36

Bravúros somogyi bronzérem az ország egyik legrangosabb kispályás tornáján - eredmények, nyilatkozatok

Balatonszárszó adott otthont az ország egyik legnagyobb és legszínvonalasabb kispályás labdarúgó eseményének. A Komtravel KFT Balaton Tour idei első állomása 72 csapat részvételével zajlott, a népes mezőnyben felvidéki, kárpátaljai és erdélyi csapattal is találkozhattunk. A torna a Happy Bandur győzelmét hozta, a somogyi gárdák közül pedig a Belo Bt. szerepelt a legjobban, mely csupán büntetőkkel maradt le a fináléról.

Őszi Ádám

A bronzérmet szerző Belo Bt. csapata

Fotó: Vaszko Viktor

A somogyi együttesek közül nem jutott tovább a csoportkörből a Tabi ifjúsági csapat, a szárszói NKSE és a Balatonszárszó, a siófoki Matracosok, a kaposvári Májzsugor és a lellei Balatotál gárdája sem. Ott volt viszont a legjobb 32 mezőnyében a somogyvári Youngboys, mely soraiban tudta a Marcali gólfelelősét, az idén megye I-es gólkirályi címet szerző Bradics Tamást, a kaposvári Mellbimboys, a kadarkúti Fapuma Old és a kaposvári városi kispályás labdarúgó-bajnokságot nemrégiben megnyerő Belo Bt. együttese is. Végül mind a négy somogyi csapat túljutott az egyenes kieséses szakasz elő állomásán, a  nyolcaddöntőben pedig egymással találkoztak. A két párharcból  a Youngboys és a Belo Bt. jött ki jobban, utóbbi büntetőpárbajban verte a Fapuma Old gárdáját. 

A negyeddöntőben a Youngboys büntetőkkel verte a paksi Sörpatika gárdáját, míg a Belo Bt. egy gól nélküli döntetlen után szintén az idegek harcában kerekedett felül a budapesti Mátyásföld csapata felett. Az elődöntőben még elkerülték egymást a somogyi csapatok, minkét párharc 0–0-ás döntetlennel zárult és a büntetőpárbajban egyik oldalon sem jött ki a lépés, mindkét fél 3–2-es vereséget szenvedett. Így a harmadik helyárt somogyi bronzcsatát rendeztek, melyet végül 1–0-ra a Belo Bt. húzott be. A finálé büntetőpárbajban dőlt el, a torna legvégén a Happy Bandur emelhette magasba a serleget. 

Lieber Károly (balról) és a megye I-es gólkirály, Bradics Tamás (jobbról) a Youngbosy szerelésében     Fotó: Vaszko Viktor

Eredmények

Nyolcaddöntő (somogyi érdekeltség)
Youngboys– Mellbimboys 2–0
Fapuma Old–Belo Bt. 0–0 - büntetőkkel 1–2

Negyeddöntők
Szabócsalád–Happy Bandur 1-2
Youngboys–Sörpatika 1-1 - büntetőkkel 5–4
Mátyásföld–Belo Bt. 0-0 - büntetőkkel 1–2
TyeTye Kaleta–Szilasi és Barátai 1–3

Elődöntők
Happy Bandur–Belo Bt. 0–0 - büntetőkkel 3–2
Youngboys–Szilasi és Barátai 0–0 - büntetőkkel 2–3

Bronzmérkőzés
Belo Bt.–Youngboys 1–0

Döntő
Happy Bandur–Szilasi és Barátai 0–0 - büntetőkkel 3–1

Végeredmény

1. helyezett: Happy Bandur (Inárcs)
2. helyezett: Szilasi és Barátai (Budapest)
3. helyezett: Belo Bt. (Kaposvár)
4. helyezett: Youngboys (Somogyvár)

Különdíjasok

A döntő játékosa: Bohony Bálint (Happy Bandur)
A legtehetségesebb: Farkas Tamás (Belo BT)
A legrutinosabb: Mezőfalvi Lóránd (Happy Bandur)
A torna kapusa: Fodor Pap Tamás (Youngboys)
A torna játékosa: Irimiás Gergő (Happy Bandur)
Gólkirály: Kerek Norbert (Szilasi és Barátai)

A Komtravel KFT Balaton Tour idei első állomásánka a különdíjasai     Fotó: Vaszko Viktor

Nyilatkozatok

– Köszönjük szépen a torna megrendezését a Kaminokupa-nak, ismét egy jól megszervezett és zökkenőmentes tornán vehettünk részt, szuper díjakkal. Sok jó csapat ellen játszottunk, kétszer büntetőkkel tudtunk csak nyerni, és egyszer hátrányból kellett fordítani. A torna elején még csak reménykedtem, hogy bejutunk a legjobb négy közé, mert elég egy figyelmetlenség és könnyen kilehet esni az egyenes kieséses szakaszban, de a csapat összeszedettségének köszönhetően jobban is szerepeltünk, mint reméltem. Büszke vagyok a csapatra, úgy gondolom az egész tornán betartottuk az alapelveinket és magabiztosan játszottunk – fogalmazott a győztes Happy Bandur játékosa, Bohony Bálint.

– Az utóbbi évek legerősebb Balaton Tourján sikerült veretlenül ezüstérmet nyernünk. A csoportunk sem volt könnyű, hiszen a tavalyi döntős Belo Bt-vel kellett megküzdenünk az első helyért, de utána minden körben csupa nagycsapat jött. Kezdésként az egyik legszervezettebb kispályás csapat a Déli-SZektoRR SE, majd a remek játékerőt képviselő Albidok FC, végül a Tyetye ellen bejutottunk a legjobb négybe, ami előzetesen a célunk volt. Az elődöntőben szerencsénk volt a Young Boys ellen, ám a fináléban Fortuna elpártolt mellőlünk, a rendes játékidőben négyszer, a hetespárbajban egyszer találtuk el a kapufát. A legtöbb gólt (21) mi szereztük, és két kapott gólunknál csak két csapat kapott kevesebbet. Gratulálok az újra a régi fényében tündöklő Kerek Norbi gólkirályi címéhez, de úgy gondolom ez a nap igazi csapatmunka volt, mind a tizen kimagasló teljesítményt nyújtottunk – mondta a díjosztó után Szilasi és Barátai, a Szilasi és Barátai játékosa.

– A csoportunkat két győzelemmel és egy vereséggel abszolváltuk, így a második helyen jutottunk tovább. A kvartettünk erősségét jelzi, hogy innen került ki az ezüstérmes Szilasi és Barátai, akikkel szemben 4–1-es vereséget szenvedtünk el. Az egyenes kieséses szakaszban az első akadályt 3–0-val vettük, majd ezt követően két 0–0-ás döntetlent játszottunk. Csapatunk erejét mutatja, hogy az idegek harcát mindkétszer megnyertük, így büntetőpárbaj után jutottunk tovább. Az elődöntőben a végső győztes HappyBandur, egy kispályás berkekbenjól ismert csapat ellen értünk el gól nélküli döntetlen, ám a harmadik büntetőpárbajunkat már elbuktuk, pedig nagyon közel álltunk a bravúrhoz. A bronzmérkőzésre összeszedtük magunkat, sikerült túllépnünk a pillanatnyi csalódottságon, és 1–0-ra legyőztük a YoungBoys gárdáját. Az egyenes kieséses szakaszban egyetlen akciógólt sem kaptunk, amire nagyon büszkék vagyunk. Gratulálok a csapatnak, és külön Farkas Tominak, akinek a teljesítményét a szervezők a torna legtehetségesebb játékosának járó különdíjjal jutalmaztak – nyilatkozta a torna után Márton Dávid Csaba, a Belo Bt. játékosa. 

– Köszönjük a lehetőséget, hogy ismét probára tehettük magunkat az ország legrangosabb, és legnépesebb kispályás tornáján. A Belo Bt. bizton állithatja, hogy találkozunk még. A lebonyolítás és a szervezés is egészen kiváló volt, a mezőnyről nem is beszélve. Büszkék vagyunk az elért eredményre, hiszen kiváló csapatok ellen, nagyot küzdve lettünk bronzérmesek. – fogalmazott Belovics Péter, a Belo Bt. csapatvezetője. 

– Másodjára voltam itt a Belo Bt-vel a Balaton Tour-on és ezúttal is fantasztikus élményekke gazdagodtam. Egy roppant erős mezőnyben tudtuk megállni a helyünket, ez a bronzérem nagyon szépen csillog. Ami a különdíjamat illeti, természetesen örülök neki, de ez nem csak az én érdemem, hanem az egész csapaté. – fogalmazott Farkas Tamás, a torna legtehetségesebb játékosa, aki egyébként a Böhönye színeiben pazar tavaszi szezont produkált a Somogy vármegyei másodosztályú labdarúgó-bajnokságban. 

Farkas Tamás (Belo Bt.), a torna legtehetségesebb játékosa    Fotó: Vaszko Viktor

– A Balaton Tour kispályás labdarúgó torna fantasztikus élmény volt számomra. A rendezvény kiválóan szervezett volt, és öröm volt látni, mennyi tehetséges játékos gyűlt össze Balatonszárszón. A csapatommal megnyerni a tornát különösen felemelő érzés volt, és még nagyobb büszkeséggel tölt el, hogy engem választottak a legjobb játékosnak. Ez a különdíj nemcsak az én, hanem az egész csapatunk kemény munkájának és összetartásának elismerése. Nagyon hálás vagyok a szervezőknek, hogy lehetőséget adtak nekünk megmutatni a tudásunkat, és köszönöm mindenkinek, aki hozzájárult a torna sikeréhez. Alig várom a következő Balaton Tour-t – fogalmazott Irimiás Gergő, a Happy Bandur tagja, akit a szervezők a torna legjobb játékosának választottak.


A 2024-es Komtravel KFT Balaton Tour második megmérettetésére július 13-án kerül majd sor Balatonszárszón. További részletek a kaminokupa.hu hivatalos oldalán. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában