Ultrafutás

2024.06.05. 14:23

Világbajnoki harmadik lett a kaposvári ultrafutó

Horváth Anikó élete első 48 órás versenyén fantasztikus teljesítménnyel lépte át a 300 kilométeres "álomhatárt", ami világbajnoki bronzérmet ért.

Május 31. és június 2. között Balatonfüred volt a házigazdája a BUFF & GOMU 48 órás ultrafutó világbajnokságnak. Az eseményen 31 ország 118 versenyzője állt rajthoz. Az 1048 méteres pályán péntek déltől vasárnap délig köröztek a futók. Az időjárás nem igazán fogadta kegyeibe a mezőnyt, melynek rövid záporoktól hosszabb esőn át a párás melegig több nehézséggel is meg kellett küzdeniük a 48 órán át tartó versenyen.

Somogy vármegyét a kaposvári Horváth Anikó ultrafutó (edzője: Gyöngyösi János Tibor) képviselte a világbajnokságon.

Anikó élete első 48 órás versenyén fantasztikus futással átlépte a 300 kilométeres álomhatárt, 302,317 kilométerrel zárta a világbajnokságot.

Teljesítménye világbajnoki dobogót ért, korosztályában (W35) harmadik helyezést ért el az egyéni versenyben, míg a női csapatversenyben Horváth Anikó-Kelemen Anett páros az összetett 4. helyezést hozta el. A kaposvári versenyző ezzel az eredménnyel Spartathlon (Athén-Spárta 250 km) kvalifikációt is szerzett, amely versenyen 1983 óta eddig csak két futónak sikerült célba érnie régiónkból.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában