Röplabda

2024.07.16. 14:38

Bajnokok Ligája: ellenfelet kapott a Fino Kaposvár - sorsolás

A szerdai nap folyamán az Európai Röplabda Szövetség (CEV) luxemburgi központjában kisorsolták a Bajnokok Ligája 2024/25-ös selejtezőinek a párosítását. Ellenfelet kapott a magyar bajnok Fino Kaposvár, mely osztrák ellenfél legyőzésével kerülhet közelebb a főtáblához.

A regnáló osztrák bajnok, Hypo Tirol Innsbruck gárdáját kapta a BL-selejtező 1. fordulójában a Fino Kaposvár, mely a párharc első mérkőzését hazai környezetben vívja majd szeptember 17. és 19. között. A visszavágót egy héttel később rendezik majd Ausztriában. 

Az is eldőlt, hogy továbbjutás esetén a 2. fordulóban a montenegrói Budva és a horvát Mlados Zagreb párharcának a győztesével játszhat Slobodan Prakljacic együttese, mely kiesés esetén sem búcsúzik a nemzetközi porondttól. Az Innsbruck elleni párharc vesztese ugyanis a második számú európai sorozatban, a CEV-kupában folytatja.

A Bajnokok Ligája főtáblájához egyébként három párharcot kell nyernie azoknak a csapatoknak, melyek a selejtező első köréből rajtolnak. 

Játékosmozgás

A (jelenlegi) játékoskeret: Magyar Bálint, Laczó Bálint – feladók; Bögöly Gábor, Hubicska Patrik, Quevedo Hernández Hermes (kubai) – ütők; Kalmár Ákos – átló; Iván Bence, Boldizsár Péter, Stepan Novoselov (orosz) – centerek; Eördögh Bálint, Jorge Bruno Feliciano (brazil) – liberók.

Érkeznek (2): Martin Djordjevic (francia) – szélső ütő; Jorge Bruno Feliciano (brazil) – liberó; Boldizsár Péter (Kecskeméti RC) – center.

Távoznak (5): Zarka Márton – feladó (Amerikai Egyesült Államok); Tóth Gábor – ütő  (Amerikai Egyesült Államok); Baróti Árpád – átló (külföldön folytatja); Bozóki Bence – liberó (külföldön folytatja); Lescay Favier Tomas Alejandro (kubai) – center. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában