Labdarúgás

2024.07.07. 14:57

Brazília számára véget is ért a Copa America - eredmények

A négy negyeddöntőből három is büntetőpárbajjal dőlt el a Copa America egyenes kieséses szakaszában. A címvédő Argentína és tizenötszörös bajnok Uruguay is ott van az elődöntőben, utóbbi pont Brazíliát búcsúztatta.

Argentína–Ecuador 1–1 - büntetőkkel 4–2
G: Li. Martinez (35.), ill. K. Rodriguez (90+2.).

Az ecuadori gólfelelős, Enner Valencia a rendes játékidőben büntetőt rontott, csaata viszont a reneds játékidő ráadásában egyenlített, így végül büntetőpárbajig ment a két válogatott. Lionel Messi elsőként állt oda és rontott, de ez is belefért, ugyanis a társak már nem hibáztak, míg a túloldalon az első két rúgó egyaránt rontott.


Venezuela–Kanada 1–1 - büntetőkkel 3–4
G: Rondon (65.), ill. Shaffelburg (13.).

Kanada a CONCACAF-zóna egyedüli tagjaként jutott a legjobb négy közé, és az első válogatott lehetne, aki a dél-amerikai kontinensen kívüli csapatként hódítja el a Copa America trófeáját. 


Kolumbia–Panama 5–0
G: Cordoba (8.), J. Rodriguez (15. - büntető), L. Diaz (41.), Rios (70.), Borja (90+4. - büntető).

James Rodriguez vezérletével gálázott a kolumbiai válogatott melynek gyarkorlatilag minden összejött és egy ötöst gurított az ellen a Panama ellen, mely egyébként dupla annyi lövési kísérletet jegyzett a mérkőzés folyamán.


Uruguay–Brazília 0–0 - büntetőkkel 4–2

Az eltiltott Vinícius Jr. nélkül esett ki a brazil válogatott, mely a 74. perctől emberelőnyben játszott, de létszámfölényét nem tudta kihasználni sem a rendes játékidő hajrájában, sem pedig a hosszabbításban. A tizenegyespárbajt Uruguay bírta jobban idegekkel, csak az Atletico Madrid játékosa, Jose Gimenez rontott, míg a túloldalon a Real Madrid védője, Eder Militao és a Juventus középpályása, Douglas Luiz is hibázott. 

Menetrend - Elődöntők:

07.10. 02:00 Argentína–Kanada
07.11. 02.00 Uruguay–Kolumbia

A döntőt majd 15-én rendezik Miami-ban. A mérkőzéseket idehaza az Aréna 4 élőben közvetíti.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában