Utánpótlás vízilabda

2024.07.01. 15:30

Csodálatos környezetben csillogott az ezüstérem

Remekül szerepelt a Kaposvári Vízilabda Klub serdülő korosztályú csapta Máltán, ahol egy nemzetközi tornán szerezett érmet.

Klein Péter Nándor

Fotó: Kaposvári VK

Nemzetközi tornán szerepelt a Kaposvári VK serdülő együttese, Máltán, ahol igen különleges körülmények között játszhattak, ugyanis nyílt vizen, a Földközi-tengerben rendezték a mérkőzéseket.
Csodálatos környezetben, jó hangulatú, számunkra megfelelő színvonalú tornán vehettünk részt a serdülő csapatunkkal – mondta idősebb Berta József, a Kaposvári VK utánpótlásának szakmai igazgatója. – Két helyi, máltai klub mellett egy spanyol csapattal is összemérhettük erőinket. A lebonyolítás érdekes volt, mert mindenki játszott mindenkivel és az ebből kialakult sorrend alapján az első az utolsóval, míg a második a harmadikkal csatázott a döntőbe jutásért. Mi csak a harmadik helyről folytathattuk mivel a körbeverésekből adódóan a gólarány legrosszabb lett. 

Máltai nemzetközi torna, vízilabda, Kaposvári Vk, utánpótlás
Fotó: Kaposvári VK

– A helyosztók első az a máltai csapat várt ránk, amely a csoportmérkőzések folyamán simán legyőzött bennünket, öt góllal, igaz több máltai korosztályos válogatott is szerepelt köztük – folytatta idősebb Berta József. – Az elődöntő során ez egyáltalán nem zavart minket, briliáns játékkal simán visszavágtunk és bekerültünk a döntőbe. A fináléban pedig az a spanyol csapat várt ránk, amely gólaránnyal megnyerte a csoportkört és előtte nap a csoportban csak tőlünk szenvedtek vereséget. Úgy, hogy az első tengerben játszott mérkőzésünkön, nagyon jó kezdéssel, a végén kiélezett harcban az utolsó másodpercben lőtt góllal tudtunk diadalmaskodni. 

Máltai nemzetközi torna, vízilabda, Kaposvári Vk, utánpótlás
Fotó: Kaposvári VK

– A döntőben sem volt ez másként, fej-fej mellet haladva a végén sikerült egyenlítenünk és még volt egy labdánk, egy időkérés után a győzelemért, de a helyzet sajnos kimaradt – folytatta a beszámolót a Kaposvári VK legendája. – Így, jöhettek a mindent eldöntő büntetők. Tudunk jól, hogy ilyenkor Fortuna is kezébe veszi a labdát, így a dráma nem marathatott el: a vége előtt kettővel nálunk maradt ki egy ötméteres, majd a kapusunk védett egy nagyot, majd újból hibáztunk. A következő spanyol lövésbe a kapusunk sajnos hiába ért bele, a gólvonal mögé került a labda. Igazi kupadöntő volt, fordulatos színvonalas mérkőzésen lettünk második helyezettek.

Máltai nemzetközi torna, vízilabda, Kaposvári Vk, utánpótlás
Fotó: Kaposvári VK

– Emelt fővel jöhettek ki a fiúk a tengerből, tulajdonképpen mindenki gratulált a csapatnak is a jó teljesítményért – tette hozzá id. Berta József. – A torna szakmailag is nagyon jól sikerült, mert minden mérkőzés szolgálta a fejlődésünket, minden szempontból. Egész évben mondtam a srácoknak, hogy jó egységet alkotnak, minden posztra van játékos és szorgalmasak is, aminek előbb utóbb ki kell jönnie a bajnokságokban. Ez Máltán sikerült, megmutatták, hogy tudnak fegyelmezetten vízilabdázni és csapatot alkotni. Az, hogy most egy nüanszon múlott a kupagyőzelem talán nem is baj, mert így a kudarcot is megtanultuk kezelni. Az utazásuk utolsó két napja a csapatépítő szórakozásokról szólt: hajókirándulás, strandolás, városnézés szolgálta a csapat fejlődését. 

Kaposváriak csoportmérkőzései:

Kaposvári VK– Sirens (málta) 14–7 (2–3, 5–3, 3–0, 4–1)
Kaposvári gólszerzők: Balikó 3, Héra 3, Parádi 2, Märcz 2, Majnik 2, Bognár, Kufár.
Kaposvári VK–San Giljan (máltai) 3–8 (0–3, 0–1, 1–1, 2–3)
Kaposvári gólszerzők: Majnik, Kántor, Parádi.
Kaposvári VK–Polbe Nou WP (spanyol) 8–7 (2–0, 2–3, 1–3, 3–1)
Kaposvári gólszerzők: Majnik 2, Bognár, Kántor, Parádi, Balikó, Héra, Märcz.

Helyosztó mérkőzés:

Kaposvári VK–San Gilján 14–6 (3–1, 4–2, 3–1, 4–2)
Kaposvári gólszerzők: Märcz 4, Parádi 3, Héra 3, Kántor, Majnik, Bognár.

Döntő:

Kaposvári VK–Poble Nou WP  7–7, ötméteresekkel: 10–11  (2–2, 1–2, 2–1, 2–2, 3–4)
Kaposvári gólszerzők: Parádi 4, Kántor 2, Märcz 2, Majnik, Héra.

Fotó: Kaposvári VK


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában