Nyíltvízi úszás - fotókkal

2024.07.03. 15:15

Két ezüstben fényesedik Győrffy Lili Anna válogatottsága

A szegedi Maty-éren rendezték a X. Nyíltvízi Országos Bajnokságot, melyen a marcali NivoMed Egyesület egy, míg a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola öt sportolója ugrott vízbe.

Klein Péter Nándor

Fotó: MW

Az ország legjobb hosszútávúszói randevúztak egymással a Maty-éren, ahol a magyar bajnoki címek mellett a korosztályos sportolók még egy kiemelten fontos dolog miatt is vízbe ugrottak. A szegedi verseny ugyanis egyben válogató is volt az utánpótlás számára a július 12-14-ei bécsi junior Európa-bajnokságra. 

A Kaposvári Sportközpont és Sportiskola öt versenyzője vett részt a szegedi országos bajnokságon, ahol ketten is rajthoz álltak a 7,5 kilométeres versenytávon. A körülmények igencsak nehezek voltak, hiszen a napon 38 fok, míg a víz hőmérséklete helyenként elérte a harminc fokot. Győrffy Lili Anna és Bögözi Hunor azonban kiválóan gazdálkodott az energiájával, hiszen utóbbi a meglepetést jelentő hatodik helyen ért célba, míg Lili újra beúszta magát a válogatottba, ugyanis a verseny végén felállhatott a dobogó második fokára. A rövidebb, 1500 méteres távon ugyancsak ezüstérmet szerzett Győrffy Lili, ami egyben azt is jelentette a fiatal sportoló számára, hogy ebben az évben is bekerült a válogatottba. A jelenleg a Virovecz Richárd és Hajdu Sándor edzette, korábban az 1.MCM-Diamant Adorjánban versenyző sportoló a Desedában készült fel a szegedi országos bajnokságra.
A marcali NivoMed Egyesület sportolójának, Horváth Zsófiának ezúttal nem sikerült a legjobb tízben végeznie.

Eredmények:

  • 1500 m, férfiak, U16-U17: 10. Sárközi Szabolcs (KASI), 14. Bögözi Hunor (KASI).
  • 1500 m, nők, U16-U17: 2. Győrffy Lili Anna (KASI), 7. Ötvös Korina (KASI).
  • 1500 m, nők, U18-U19: 6. Marton Kitti (KASI).
  • 5 km, nők, U14-U15: 15. Horváth Zsófia (NivoMed).
  • 7,5 km, férfiak, U16-U17: 6. Bögözi Hunor (KASI).
  • 7,5 km, nők, U16-U17: 2. Győrffy Lili Anna (KASI).
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában