Visszatért a lovasverseny a településre

2024.07.28. 13:40

Több év kihagyás után újra Balatonőszödön versenyeztek a fogatok

Szombaton újra életre keltek a lovas hagyományok Balatonőszödön a Somogy vármegyei OB pontszerző fordulón, ahol a sport és a közösség ismét találkozott egy felejthetetlen napra.

Hajdú Marianna

A hétvégén Balatonőszöd adott otthont a Somogy vármegyei OB soron következő pontszerző fordulójának. A Siófoki Lovasegylet szervezésében megvalósult versenyt immár 20. alkalommal rendezték meg, ami igazi mérföldkőnek számít a helyi sportéletben. A szombati forduló 2019 óta az első verseny volt a településen, mivel a Covid járvány miatt az elmúlt években elmaradtak a rendezvények. A résztvevők örömmel tértek vissza a régi helyszínre. A versenyzők és lovaik lelkesen vetették bele magukat a kihívásokba, az idei bajnokság derekán. 

A verseny napján a hőség sem szegte kedvét a fogatosoknak és a nézőknek. A program fénypontját egy látványos csikósbemutató adta, amely mindenkit elvarázsolt. A helyi közösség is kitett magáért: a Balatonőszöd Községért Egyesület tagjai finom ételekkel, vaddisznó pörkölttel, gulyáslevessel és lángossal várták a vendégeket. 

Ez az esemény különleges jelentőséggel is bírt, melyet maga a verseny igazgatója, Winkler Dávid árult el. A Balatonőszödi versenyt Szabó Zoltán emlékére rendezték. Az egykori pályaszolgálatos tiszteletére alapított vándorserleget ez alkalommal Magyar Zoltán nyerte el.

A verseny drámai fordulatokkal volt tele. Magyar Zoltán és Magyar Milán fej-fej mellett küzdöttek, mindketten hibátlan teljesítményt nyújtva. Végül Magyar Zoltán bizonyult a legjobbnak, aki a vadászhajtásban is jeleskedett. Csiszárné Csekő Nikolett Nóra bravúros hajtása is emlékezetes maradt, ahogy Schwarcz Béla is lenyűgözte a közönséget.

A versenysorozat következő megmérettetései Tabon, Balatonszárszón és Zamárdiban lesznek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában