Helyi sport

2024.08.30. 16:19

Bencze József visszatért Csurgóra

Bencze József, a felnőtt csapat korábbi vezetőedzője Győrből tért vissza Csurgóra és az U20-as csapat utánpótlás edzőjeként folytatja korábbi klubjánál.

Fotó: cskk.hu

– Egy idő után mindig jó hazatérni, ennek az ideje pedig most jött el. – árulta el visszatérése kapcsán Bencze József, aki az U20-as gárda kapcsán kiemelte, hogy a csapat tagjai nagyon lelkesek és nagyon jól mozognak és mindent megtesznek annak érdekében, hogy az U20-as csapat minél jobban szerepeljen.

Bencze József azt is elárulta, hogy nehéz szezonra számít.

– Nagyon nehéz belőni, hogy pontosan hol lesz a helyünk, hiszen sok csapat változott, mi pedig nagyon fiatal együttesnek fogunk számítani ebben az első osztályú U20-as bajnokságban. Ugye létszámcsökkentés is volt, 12 csapatos maradt a bajnokság, kelet-nyugat elosztással. Nyugaton van három akadémia, akik viszik a prímet, így vért izzadva fogunk meccseket nyerni, mert mi gyakorlatilag egy új csapatot építünk. Nagyon nehéz szezonra számítok, nem lesz egyszerű a bennmaradás sem.

Az utánpótlás csapattal megkezdett közös munka kapcsán a vezetőedző elárulta, hogy a fiatalok közül bárkinek van esélye felkerülni az NB I-s csurgói csapatba.

– A gyerekek fejlődése nagyon hirtelen tud nagyon sokat változni, bárkinek van esélye feljebb jutni, de ehhez rengeteg munka kell, leginkább fizikálisan. Ezt a fizikai erőt és tudást ki kell tenni a pályára, sőt, inkább úgy fogalmaznék: meg kell tanulni ezt kitenni a pályára. Ami nem egyszerű. Ennek nagyon sok összetevője van, és ne felejtsük el, hogy a srácok 80 százaléka tanul és tanulás mellett sportol, ami megint egy olyan tényező, ami rengeteg energiát elvisz. Így türelmesnek kell lenni velük.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában