Helyi sport

2024.08.20. 12:41

Továbbra is veretlen a magyar ifjúsági női kézilabda-válogatott a kínai vb-n

Női ifjúsági válogatottunk a hazai együttes, Kína ellen is magabiztos játékot mutatva nyert, ezzel biztosította a legjobb nyolcba való továbbjutását a Csucsouban megrendezett U18-as világbajnokságon

, Hungary vs China, Women's Youth (U18) World Championship, Chuzhou, China, 19.08.2024, Mandatory Credit © Sasa Pahic Szabo / kolektiff

Fotó: Sasa Pahic Szabo / kolektiff

A NEKA akadémistái a házigazdáknak is megmutatták tudásukat, hiszen összesen tizennyolcszor találtak Kína kapujába. Seres Liza egy, Keceli-Mészáros Renáta öt góllal járult hozzá a végeredményhez. A jobbátlövő, Fazekas Virág tizenkétszer talált kapuba, ezzel a a mérkőzés legeredményesebb játékosaként képviselte hazánkat a nemzetközi verseny középdöntőcsoportjában.

Magyarország – Kína 26-22 (14-11)

Csucsou, International Handball Hall, V.: Elbeltagy, Mahmoud (egyiptomiak).

Magyarország: Lukács, Majoros (kapusok), Balogh 3, Bede 1, Fazekas 12 (5), Kacsó, Keceli-Mészáros 5 (1), Kriston, Mihály, Papp 1, Pálmai 1, Rédecsi 2, Seres 1, Szeibert, Varga, Vári. Edző: Bohus Beáta.

Kiállítások: 2, ill. 4 perc.

Hétméteresek: 6/6, ill. 4/3.

A III. középdöntőcsoport eredményei:

Dánia-Norvégia 29-25 (15-17); Magyarország-Kína 26-22 (14-11)

A III. középdöntőcsoport állása: 1. Dánia 4 p (+10), 2. Magyarország 4 p (+8), 3. Norvégia 0 p (-8), 4. Kína 0 p (-10).

Bohus Beáta tanítványai lapzártánk után a középdöntőben a magyar csapattal pontazonos Dániával találkozik. A mérkőzés végeredményétől függetlenül negyeddöntőben tudhatja magát nemzeti együttesünk, hiszen középdöntő csoportok első két helyezettje a világbajnokság legjobb nyolc csapata közé jut.

A világbajnokság további programjában a negyeddöntőket augusztus 22-én rendezik, ezt követően 23-án már az elődöntők keretében lépnek pályára a csapatok. A nemzetközi torna helyosztó mérkőzéseit és a döntőt augusztus 25-én tartják a kínai Csucsouban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában