Labdarúgó előzetes

1 órája

A Kadarkútot fogadja a Nagybajom

Az előző szezonban a Nagybajom ezüstérmes, míg a Kadarkút harmadik volt; jelen pillanatban a nyolcadik és a kilencedik helyet foglalják el a bajnoki tabellán. Mégis ez az összecsapás szerepel leginkább a figyelem fókuszában.

Fenyő Gábor

A Somogy vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság hetedik fordulójában öt mérkőzést rendeznek szombaton délután, s két találkozó marad vasárnapra. A legnagyobb érdeklődéssel várt derbi egyértelműen a Nagybajom–Kadarkút ütközet.
A 7. forduló párosítása
szombat – 16 óra:
Nagybajom–Kadarkút
– Már évek óta mindkét csapat az élmezőny tagja. Jól szervezett együttes a kadarkúti, vagyis oda kell tennie magát mindenkinek, ha sikerrel akarjuk venni ezt a fellépést. Márpedig hazai pályán mindenképpen szeretnénk begyűjteni a három pontot – mondta Horváth Péter, a házigazda Nagybajom játékosedzője.
– Igazi hamisítatlan szomszédvári rangadó. Mindkét társaságnak nagyon kellenek a bajnoki pontok, vagyis nyerni megyünk szombaton délután Bajomba – mondta Pintér Gergő, a vendég Kadarkút mestere.
Mind a két csapatnál lesz két hiányzó. Nagybajomban Babai Gábor öt meccses eltiltása miatt csak később térhet majd vissza, Ács-Gergely Gábor pedig még mindig sérüléssel bajlódik. A Kadarkútból Balogh Ádámot állították ki még az ötödik fordulóban Tabon, míg Vangyia Alex Csaba megsérült.
Szombat – 16 óra:
Marcali–Somogysárd
A Marcali legutóbb kikapott 2–0-ra Nagyatádon, s ezzel elveszítette a veretlenségét. A Somogysárd viszont még mindig százszázalékos. A házigazda Marcali minden bizonnyal hazai pályán javítani szeretne. Kérdés, hogy mit szól ehhez a Somogysárd?
Szombat – 16 óra:
Csurgó–Balatoni Vasas
Jó passzban van a Csurgó, s igencsak gyanítható, hogy ezt a fellépést sem engedik el.
Szombat – 16 óra:
Toponár–Kaposmérő
A toponári alakulat legutóbb Balatonlellén játszott gól nélküli döntetlent, míg a Kaposmérő hazai környezetben ötöt kapott a Nagybajomtól. A papírforma hazai sikert ígér.
Szombat – 16 óra:
Barcs–Tab
Eddig mindkét csapat egyaránt három pontot gyűjtött. Bármilyen (vég)eredmény elképzelhető, de a döntetlen tűnik a legvalószínűbbnek.
Vasárnap – 16 óra:
Balatonkeresztúr–Balatonlelle
Bár a Lellének legutóbb csak egy pont jutott, gyanítható, hogy a keresztúri balatoni rangadón ennyivel nem érnék be.
Vasárnap – 16 óra:
Kaposfüred–Nagyatád
A bajnoki címvédő Nagyatád még hibátlan, azaz nem veszített pontot, míg a házigazda Kaposfüred pont nélkül sereghajtó. Ez mindent elárul a vasárnapi füredi derbi esélyeiről.
A Juta szabadnapos lesz.
Mesterlövészek
A góllövőlista állása: 1. Kollega Krisztián (Juta) 9 gól; 2. Millei Bálint (Csurgó) 7 gól; 3–4. (holtversenyben) Horváth Péter (Nagyatád) és Mészáros Dávid (Marcali) 6–6 gól; 5–6. (holtversenyben) Juhász Ákos (Nagyatád) és Herzsenyák Áron (Somogysárd) 5–5 gól; ; 7–8. (holtversenyben) Neubauer Martin Attila (Toponár) és Horváth Milán (Balatonkeresztúr) 4–4 gól.


VÁRMEGYE II. OSZTÁLY
A 7. forduló párosítása
SZOMBAT (kezdés 16 órakor): Mezőcsokonya–Nágocs; Balatonszabadi–Lengyeltóti.
VASÁRNAP (kezdés 16 órakor): Somogyvár–Zamárdi, Berzence–Somogyjád; Buzsák–Kéthely; Balatonföldvár–Balatonszemes; Segesd–Öreglak; Böhönye–Kiskorpád.
MESTERLÖVÉSZEK
A góllövőlista: 1. Farkas Tamás (Böhönye) 8 gól; 2–3. (holtversenyben) ­Bunovácz Adrián (Somogyjád) és Virágh Krisztián (Öreglak) 7–7 gól; 4–5. (holtversenyben) Balása Márk (Balatonszemes) és Piukovics Kristóf (Somogyvár) 5–5 gól; 9–10. (holtversenyben) Ükös Patrik (Balatonszabadi) és Valkó Tibor Balázs (Öreglak) 3–3 gól.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában