Kézilabda

2024.09.08. 16:19

Elmaradt a magabiztos és lendületes játék a másodosztály nyitányán

Vereséggel kezdte meg NBI/B-s bajnokságot a NEKA női csapata a hétvégén.

Fotó: NEKA/Tompos Gábor

A balatoniak az újonc ENUSE otthonába látogattak, ahol küzdelmes csatában, három góllal maradtak alul. Bakó Botond tanítványai közül kimagasló teljesítménnyel Berei Krisztina tíz gólig jutott, közte nyolc értékesített hetessel.

ENUSE–NEKA 27–24 (15–13)
Szászberek Sportcsarnok; 150 néző. V.: Kovács-Sebők S., Vastag-Réti R.
ENUSE: Rubint – Bagi 3, Kóka 4, Aron 2, Nagy L. 3, Kocsis Á. 7, Bűcs 6 (1). Csere: Nagy Zs., Berki (kapusok), Gazsovics 1, Szarvas 1, Csaba. Vezetőedző: Heller Milán.
NEKA: Torda – Katona 3, Panyi 3, Bozsodi 2, Alaxai 2, Szabó A. 1, Berei 10 (8). Csere: Hornyák (kapus), Molnár F., Győri, Jelena 2, Molnár R., Farkas E., Mihály 1. Vezetőedző: Bakó Botond.
Hétméteresek: 2/1, illetve 9/8.
Kiállítások: 14 perc, illetve 4 perc.

A házigazdák rögtön három találattal vették magukhoz az előnyt. Az első NEKA találathoz több mint öt perc kellett várni. Nem találták a játék ritmusát a boglári lányok, ellenfelük pedig élt a lehetőséggel és magabiztosan tartotta előnyét. A mérkőzés folytatásában Bozsodi Eszter és Alaxai Zoé vezérletével kiegyenlítettek ugyan Bakó Botond tanítványai, ám ezzel együtt is a házigazda vonulhatott nyugodtabban a szünetre (15–13). A fordulás után sem jött az áttörés, sajnos nyoma sem volt a lendületes, és feszes játéknak a NEKA részéről. Küzdöttek, hajtottak becsülettel az akadémisták, de az ENUSE végül 27–24-re megnyerte a mérkőzést.

Mestermérleg

Bakó Botond: – Minden rutintalanságunk és olyan mozzanatunk benne volt a mérkőzésben, ami nem szabadna, hogy benne legyen. Megilletődöttek voltunk, de a jó hír, hogy ennél csak jobban fogunk játszani. Akik tavaly még serdülőt és ifit játszottak, s ott is csak kiegészítő szerepet kaptak, nekik még idő kell, hogy felvegyék az NB I/B tempóját, bár az edzőmérkőzéseken ennél sokkal komolyabb iram ellen már jól kézilabdáztak. A folytatásban a meghatározó játékosainknak sokkal nagyobb felelősséget kell majd vállalniuk.

Játékos nyilatkozat

Torda Vanessa: – Nem csak játékban, küzdésben is alulmaradtunk. A mérkőzés az utolsó percig nyerhető lett volna, de hiányzott a felelősségvállalás és a küzdőszellem. A bajnokság elkezdődött, ideje felébredni és mentálisan is felnőni a feladathoz. Hosszú még a szezon, megyünk tovább, de minden hibánkból tanulnunk kell.

Katona Lujza: – A rutin győzött a fiatalság felett. Ezekből a mérkőzésekből kell nagyon sokat tanulni és fogunk is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában