Minifutball

2024.09.08. 01:29

Farkas II Balázsék továbbjutottak

Az NB1.hu Minifutball Extraligát megnyerő Chicago két győzelemmel kezdte az EMF Bajnokok ligája csoportkörét a lengyelországi Varsóban, így pénteken már biztos továbbjutóként léphetett pályára. A magyar bajnok végül 2-1-es vereséget szenvedett a szerb Velibor Belgrade ellen, de így is megnyerte a csoportját.

A Chicago a nyitónapon két mérkőzést játszott, az első meccsen 5-1-re győzte le az angol FC Lions együttesét, majd este a az osztrák FC International Kickers ellen is nyerni tudott 2-1-re, így már csütörtökön kiharcolta a továbbjutást. A korábbi háromszoros nagypályás felnőtt válogatott játékossal, az egykor a Kaposvári Rákóczit is erősítő Farkas II Balázzsal felálló magyar együttes pénteken a forduló előtt nullaponttal, mínusz hatos gólkülönbséggel álló szerb Velibor Belgrade ellen lépett pályára.
A Chicago meglepetésre már a 2. percben hátrányba került a meccsen,persze a biztos továbbjutás tudatában nem volt egyszerű felpörögni a meccsre. A folytatásban folyamatosan dolgozta ki a helyzeteket a magyar csapat, de ezek mind kimaradtak. Igaz, a szerbek ellentámadásaiban is rendre ott volt a veszély, olyannyira, hogy a 19. percben már kétgólos volt a Velibor előnye.
A második félidő is több helyzet hozott mondkét oldalon, de a kapusok jól védtek. Hiába nyomott azonban a Chicago, tíz perccel a vége előtt is 2-0-s szerb vezetést mutatott az eredményjelző. A 36. percben Farkas lővése ment centikkel kapu mellé, majd a szerbek kapusa védett nagyokat. A hajrában még volt egy kis kakaskodás is, majd a 40. percben egy szöglet után Farkas II Balázs szépített. Újabb gól már nem esett, így a
Chicago 2-1-re kapott ki.

A Chicago csoportmérkőzései, eredmények:
09.05.: Chicago - FC Lions (angol) 5-1 (2-1)
09.05.: Chicago - FC International Kickers (osztrák) 2-1 (2-0)
09.06.: Chicago - Velibor Belgrade (szerb) 1-2 (0-2)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában