Fotók és videó

2 órája

Meghódították a Kishegyet a balatoni terepfutók

Hatodik alkalommal csábította a balatonlellei Kishegyre a terepfutás szerelmeseit a Fuss Neki Egyesület. A verseny útvonala nagy részben megegyezett a tavalyival, így körülbelül százötven méteres szintkülönbség nehezítette a futók dolgát a Kishegyen, amit az erdő és a napsütésben fürdőző balatoni panoráma szépsége kárpótolt.

Mócza Dániel

– Pénteken még egy szál pólóban helyeztük el az útvonaltáblákat, szombaton meg bőrig áztunk a versenyközpont építése közben, a mai napon pedig a szél teszi próbára a futókat – mondta Nagy Tamás, a Kishegy Trail főszervezője. A bevállalós futók 7.5 -, 15 - vagy 22.5 kilométeres távon indulhattak el, és akár négylábú barátjuk is elkísérhette őket pórázon. A délelőtt folyamán a közös zenés bemelegítés várta a rajt előtt a futókat.

kishegy, trail, balatonlelle
A Kishegyen bemelegítéssel indult a próba. Fotó: Németh Levente

Balogh Ferencnek már nem ez volt első versenye. Elmondása szerint minden hétvégén kipróbálja a teherbírását egy futóversenyen, és még a tavalyi évben, szakadó esőben is végigfutotta ugyanezt a pályát. Rutinja meghozta az eredményét, mert idén elsőként ért célba a Kishegy Trail leghosszabb 22.5 kilométeres távjáról.

– Jó érzés volt végre nem esőben lefutni ezt a terepet, és még a nap is kisütött a második körömre. A szél kissé erős volt az gázpásztánál, ami lelassított, de hamar visszaállt a ritmusom, így jó időt tudtam futni – mondta el Balogh Ferenc a célszalag átszakítása után.

A célba érkező, általunk megkérdezett versenyzők szerint is az egyetlen komolyabb kihívást a gázpászta jelentette, ami egy rendkívül meredek emelkedő, ami alaposan próbára tette a versenyzők kitartását.

A Kishegyen akár csapatban is futhattak

– Az idei év újdonsága, hogy a 22,5 kilométeres távot akár csapatban is le lehetett futni, így céges csapatok és baráti társaságok is indultak a versenyen – mondta el Nagy Tamás.

Szerinte szép számban érkeztek futók ezen a meglehetősen fordulatos hétvégén, akiket a sportolás mellett egyedi befutóéremmel, zsíros kenyérrel és fröccsel vártak a célvonalban. Idén az egyszer használatos műanyag- és papírpoharakat is száműzték, így a verseny alatt a frissítőpontokon a versenyzők kulacsaiba és ivótartályaikba töltötték a szomjoltót.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában