Megyei labdarúgás

2024.09.13. 13:03

Megye III. és IV.: tizenhárom klub még hibátlan a hétvégi forduló előtt - előzetes

Hétvégén a 3. forduló küzdelmeivel folytatódnak a Somogy vármegyei harmad- és negyedosztályú labdarúgó-bajnokságok küzdelmei. A szombati és vasárnapi játéknapok előtt még tizenhárom klub hibátlan, ez az szám azonban biztosan redukálódik, ugyanis többen egymás ellen lépnek pályára.

A tervezett tizenhat mérkőzésből egy biztosan elmarad, miután a negyedosztály déli csoportjában a Gyékényes előre jelezte, hogy nem fog tudni kiállni Kaposmérő második csapata ellen.

A harmadosztályban a listavezető Osztopán és a szintén hibátlan Babócsa egymás ellen méri össze tudását, míg a Balatonszárszó az eddig felemás mérleggel bíró Csokonyavisonta vendége lesz. A címvédő Mike a sereghajtó Kaposfőt fogadja, a Fonyód pedig Szabáson szerezheti meg szezonbeli első győzelmét.

A negyedosztály északi csoportjában az eddig még gólt sem kapó Igal a tabella éléről várja a sereghajtó Koppányvölgye elleni bajnokit. Az egyaránt két győzelemmel álló Mernye és a Somogybabod egymás ellen lép pályára, ebből adódóan valakinek a hibátlan mérlege mindenképp csorbát szenved. A tavalyi kiírás két bajnokaspiránsa, a címvédő Balatonújlak és a végül csak bronzérmet szerző Balatonendréd egymás ellen javíthat, ugyanis mindkét gárda vereséggel rajtolt.

A negyedosztály déli csoportjában a listavezető Kaposmérő második csapata mérkőzés nélkül, 3–0-ás gólaránnyal jut hozzá a három bajnoki ponthoz, miután a két vereséggel és 1–9-es gólaránnyal kezdő Gyékényes előre jelezte, hogy nem tud kiállni a hétvégén. Hazai pályán fordulhat győzelmi sorozatba a Somogyszil és a Somogyszob, míg a Lábod a Zimány legyőzésével őrizheti meg százszázalékos mutatóját.

Somogy vármegyei III. osztály - 3. forduló

2024.09.15. (vasárnap) 16.30 óra: 
Szabás SE–Fonyódi Petőfi SE
Karád SC–Iharosberényi Spartacus SE
Mike FC–Kaposfői KISE
Babócsa SE–Osztopán SE
Csokonyavisontai KSE–NKSE Balazonszárszó

Somogy vármegyei IV. osztály, Észak - 3. forduló

2024.09.14. (szombat) 16.30 óra: 
Igal SE–Koppányvölgye FC. 
2024.09.15 (vasárnap) 16.30 óra: 
Balatonboglár SC–Ádánd KSE
Balatonberényi KSE–Visz Dél-Balaton FC
Mernye KSE–Somogybabod SE
Balatonberényi Haladás FC–Balatonújlaki SE

Somogy vármegyei IV. osztály, Dél - 3. forduló

2024.09.14. (szombat) 16.30 óra: 
Bárdudvarnok SK–Ötvöskónyi KSE
Lábodi SE–Kapostáj Zimány
Mezőcsokonya II.–Csököly ÖSE
Kaposmérő II.–Gyékényes SE (elmarad) 
2024.09.15. (vasárnap) 16.30 óra: 
Somogyszoni VSE–Kaposújlak SC
Somogyszili SE–Homokszentgyörgyi SE

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában