Helyi sport

2 órája

Szombaton jön az ősz legnagyobb ingyenes sportfesztiválja

Szeptember 28-án este 18.00 órakor kezdődik az év legkülönlegesebb ingyenes családi sportfesztiválja, a #BeActive Night.

A profi atléták után ismét a nagyközönségé a Nemzeti Atlétikai Központ, ahol éjfélig tartó programdömping, több mint 20 mozgásforma, szabadtéri edzőterem és panoráma-futás is várja a sportos látogatókat. Edzők, sztársportolók és mozgásnagykövetek, többek között Ekler Luca, Krizsán Xénia, Gajdos Tamás és Zichó Viktor, valamint az épület vezető tervezője, Ferencz Marcel is ott lesz, hogy együtt élvezze a látogatókkal a világ első nyitott arénájában rendezett sportünnepet. 

Mindenkit várnak a szervezők a szeptember 28-i #BeActive Night-ra, az Európai Sporthét csúcseseményére a Nemzeti Atlétikai Központba. Este 18.00 órától megtelik élettel a 2023-as atlétikai világbajnokságnak is otthont adó stadion, ahol közös zenés bemelegítés után különböző atlétikai és harcművészeti ágakat próbálhatnak ki az érdeklődők, de lábteniszezni, korfballozni, jógázni és például zumbázni is lehet majd.

 

Ez lesz az első olyan nap, amikor bárki szabadon futhat a stadion tetején kiépített, gyönyörű panorámás futókörön és a látogatók kipróbálhatják a futópálya mellé épített szabadtéri fitnesz eszközöket is. A résztvevők között lesz Ferencz Marcel, Ybl Miklós- és kétszeres Pro Architectura díjas építész, aki megálmodta és megtervezte a Nemzeti Atlétikai Központot. 

 

- Alig várom, hogy szombaton én is kimenjek a családdal és fussunk egyet a felső szinten található nyitott városi gyűrűn. 2017 óta vártam erre a pillanatra. Az épület megmutatja azt az arcát, amikor megtelik a város lakóival, és kitárul előttünk a világ első nyitott arénája – mondta Ferencz Marcel.

 

A felső gyűrű újonnan kialakított ’kondi-szigetein’ képzett fitnesz szakemberek segítségével, erősítő gépekkel és saját testsúllyal végezhető edzések indulnak, amelyekbe bárki bekapcsolódhat, de különböző harcművészeti ágakat is ki lehet próbálni, többek között Muay Thai, Brazil Jiu Jitsu, Kung Fu, Aikido Kick Boksz edzésen is részt lehet venni.

 

A helyszínen parkolni nem lehet, így érdemes tömegközlekedéssel vagy aktívan érkezni. Azok, akik már a rendezvényre vezető utat is sportos élménynek szánják, a Boráros térről 17:45-től folyamatos rajtoltatással induló 1,5 km-es közös befutáson is részt vehetnek. A résztvevők között lesz Gajdos Tamás, televíziós műsorvezető, a holmozogj.hu szabadidős portál szakértője is.

 

- Volt szerencsém bepillantani a stadion tetején kialakított futópályára és azt kell mondanom mindenkinek, hogy csodálatos élmény lesz ott futni, a stadion és a panoráma is gyönyörű. Remélem, hogy ez a hely és akár a szombat esti #BeActive Night is sokakat buzdít majd sportolásra, arra, hogy az egészsége érdekében találja meg a hozzá illő mozgásformát – mondta Gajdos Tamás. 

 

A #BeActive Night egész estés mozgásfesztiválon különböző atlétikai számokat is ki lehet próbálni profi edzők segítségével, sztársportolók, köztük a paralimpiai bajnok Ekler Luca és a világbajnoki negyedik Krizsán Xénia társaságában.

 

- Eddigi pályafutásom talán legnagyobb élménye volt tavaly több tízezer szurkoló előtt versenyezni ebben a csodálatos stadionban. Nagyon várom a szombatot, remélem, gyerekek is sokan jönnek majd és meg tudjuk szerettetni velük az atlétikát – mondta Krizsán Xénia.

 

Az aktív programok mellett számos szakmai kiállító, ingyenes életmód- és sport tanácsadás, valamint a rendezvény fenntarthatósági partnere, a Zöldövezet Társulás standja is várja az érdeklődőket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában