Röplabda

2 órája

Nyert a kupában, így a legjobb nyolc között van a KNRC

Szoros küzdelemben döntő játszmában tudta kiharcolni a Magyar Kupában a legjobb nyolc közé jutást a Kaposvári Női Röplabda Club. Ellenfele a TFSE gárdája remekül helyt állt, meg is szorongatták a kaposvári együttest, így nem adták könnyen a győzelmet a fővárosban.

Fotó: Muzsay Péter

Nagy erőpróba előtt állta TFSE hölgykoszorúja a Női Röplabda Magyar Kupa nyolcaddöntőjében. Az Extraligában élcsoportos, a tavalyi idényben a Vasas mögött bajnoki ezüstérmes KNRC csapatát fogadták a Dr. Koltai Jenő Sportcentrumban. A légiósokkal teletűzdelt vendégek a siker reményében érkeztek, ám az NB I-et vezető hazaiak mindent megtettek a nagy bravúr érdekében.

TFSE–KNRC 2-3 (22-25; 25-23; 14-25; 25-16; 11-15)

Az első szettet a Kaposvár nyerte. Jött a válasz, a második körben a TFSE tudott nyerni. Az idgek harcában a harmadik etapban a kaposváriak győzedelmeskedtek, de a negyedik menetben a KNRC kiengedte a kezéből az irányítást (25-15).

Horváth Lilli, Godó Panna és Fayad is rendíthetetlenül próbálkozott, de a fővárosiak feltámadtak és bravúrosan egyenlíteni tudtak. A budapestiek sorozatosan szereztek pontot döntetlenre 2-2 re hozva az eredményt így kiharcolták a döntő szettet.

Az ötjátszmás küzdelem a Magyar Kupa mérkőzésen is kísértette a Kaposvárt. Az idegek csatájában a döntő játszma adok-kapokkal kezdődött, az első pontot a Kaposvár szerezte, de szinte azonnal jött az ellenfél válasza. A fej fej melletti kezdés után kettővel ellépett a KNRC, de méltó ellenfélként állt helyt TFSE is ám a nehezen kiharcolt előnyt már nem engedték Vincent Lacombe tanítványai. Már nem tudott visszakapaszkodni a TFSE, 11-15 re nyert a vendég Kaposvár, így a legjobb nyolc közé ütötték magukat a Magyar Kupában.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában