Kézilabda

2 órája

A Csurgó szárnyal, a NEKA állta a sarat a rangadón

Gigászi csatát vívott egymás ellen az első osztályú bajnokság két somogyi csapata. A NEKA a Csurgó gárdáját fogadta siófoki bázisát, ahol az elithez méltó kiélezet küzdelemben döntetlent játszottak egymással a rangadón.

Fotó: Németh András

Végig izgalmas és szoros párharcot vívott egymással a NEKA és a Csurgó a K&H férfi kézilabda liga 7. fordulójában. A két somogyi együttes mérkőzése 23-23-as döntetlennel zárult, amely igazságosnak mondható. Mindkét csapatnak volt esélye a győzelemre, de hiányérzet is maradhatott a játékosokban, végül egy-egy pontot szerzett mindkét fél. Eklemovic Márkó is bemutatkozott a NEKA színeiben, a fiatal irányító két góllal és több gólpasszal járult hozzá az eredményhez.

Csurgó
A Csurgó és a NEKA feszült egymásnak a hétvégi rangadón
Fotó: Németh András

 

NEKA – Csurgói KK 23–23 (11–12)

Siófok, Kiss Szilárd Sportcsarnok, 250 néző, V.: Horváth P., Marton B.

NEKA: Podoba – Szücs B. 4, Temesvári 2, Tóth L. 3 (2), Bugyáki 3, Ludmán 1, Tárnoki 1 - Csere: Kathi 2, Gazsó, Eklemovic M. 2, Lepir, Zakor 2, Kovács T. 2, Csanálosi 1 - Vezetőedző: Sótonyi László

Csurgói KK: Holló – Tufegdzic 3 (1), Brajovic 3, Herceg 5, Szeitl E. 1, Zagar 1, Majstorovic - Csere: Füstös (kapus), Vasvári, Gábor M. 4, Papp T. 5, Bazsó, Kiss B. 1, Tóth P., Mazurek - Vezetőedző: Vladan Matic

Az eredmény alakulása: 3.p.: 3–1; 16.p.: 5–6; 19.p.: 8–6; 24.p.: 8–10; 27.p.: 11–10; 35.p.: 13–15; 43.p.: 18–18; 49.p.: 18–21; 55.p.: 23–22

Hétméteresek: 3/2, illetve 6/1

Kiállítások: 8 perc, illetve 6 perc

Szücs Balázs gólja nyitotta a mérkőzést, a jobbszélső éles szögből gyönyörűen lőtte ki a hosszú sarkot, majd Temesvári Gábor is betalált. (2-0) A folytatásban is tartotta a NEKA a lépést a rutinos játékosokból álló Csurgóval, amely az első három hétméteresét kihagyta, így a 14. percben született az első vendéggól büntetőből. (5-5) A 14. percben pályára lépett a múlt héten a Tatabányától kölcsönbe érkező fiatal irányító, Eklemovic Márkó, aki bátor egyéni akció végén rögtön meg is szerezte első gólját a NEKA színeiben. Bugyáki Dávid beállóból talált a kapuba, ezzel először vezettek a bogláriak két góllal (8-6), de a vendégek egy 4-0-s sorozattal gyorsan meg is fordították az állást. A félidő hajrájában korábbi akadémisták Papp Tamás és Gábor Marcell vezérletével egygólos előnyt szerzett a Csurgó. (11-12)

A második játékrész két Bugyáki találattal kezdődött, így ismét szoros volt az állás, egyik csapat sem tudott komoly előnyt szerezni. Podoba János a NEKA, Holló Balázs pedig a Csurgó kapujában remekelt, de a védekezésért is dicsérhető mindkét csapat. A mérkőzés 49. percében először vezetett három góllal a Csurgó, de Eklemovic góljával és két remek bejátszása után - Zakor Zalán két találatával villámgyorsan kiegyenlített a NEKA. (21-21) Sejteni lehetett, hogy ismét szoros végjáték következik, ahol minden egyes hiba számít, ez így is lett. Podoba János az 52. percben fontos pillanatban hétméterest védett, majd Csanálosi Richárd volt eredményes, ezzel az 57. perc után újra vezetett a NEKA. (22-21) A végén egynlíteni tudott a Csurgó, amire már nem volt válaszunk, ezzel egy ponttal zártuk a meccset.

A Csurgó vezetőedzője örül a megszerzett pontnak

Vladan Matic méltatta a Sótonyi László által vézett munkát. Fiatal, de remekül játszó csapatként nyilatkozott a NEKA együtteséről a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón. – Nagyon Kaotikus, kemény mérkőzés volt. Örülünk az egy pontnak. Vezettünk is, de aztán nem sikerült tartani, futottunk az eredmény után, így egy ilyen jól játszó ellenféllel a döntés reális. – emelte kis a Csurgói KK vezetőedzője. 

Sótonyi László, a NEKA vezetőedzője is gratulált az ellenfélnek. – Most már sorozatban ez a sokadik hazai kiélezett mérkőzésünk volt. A csapatnak végig volt tartása. Megvolt az oka, hogy miért nem győztünk, de megint mentünk előre és fejlődünk. Elégedettek nem vagyunk, de ez az egy pont talán igazságos volt. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában