Labdarúgás

7 órája

Ha nyerni tud Marcaliban a Lelle, akkor első lesz a bajnoki tabellán

A Somogy vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság kilencedik körében a szombati Marcali VFC–Balatonlellei SE találkozó szerepel leginkább az érdeklődés fókuszában.

Fenyő Gábor

A Somogy vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban négy mérkőzést rendeznek szombaton, három összecsapást pedig vasárnap.

A kilencedik forduló párosítása
Szombat – 15 óra:
Marcali–Balatonlelle
A házigazda Marcali VFC nagyon jó kezdte az idei bajnokságot; az első négy meccsét behúzta. A folytatás viszont nem egészen úgy alakult, ahogy tervezték és szerették volna. A legutóbbi három meccsükön nemhogy pontot, de még gólt sem sem tudtak szerezni. Nagyon kellenének tehát a pontok, akárcsak a vendég, jelenleg második helyen álló Balatonlelle SE-nek. Ha ugyanis begyűjtik a három bajnoki pontot, akkor megelőzik a Nagyatádot, lévén utóbbi szabadnapos lesz.

– Már hetek óta sok sérültünk van. Ami pozitívum, hogy a kiállítása miatt eltiltott Balogh László újra csatasorba állhat. Jelen helyzetben egy döntetlennel is kiegyeznék, de természetesen mindent el fogunk követni annak érdekében, hogy az egy pontból három legyen – mondta Páli Norbert, a házigazda Marcali VFC edzője.

– Bárhol is játszunk, mi mindig a győzelem reményében lépünk pályára. Amúgy nálunk is szép számmal akadnak sérültek. Ha szerencsénk van, akkor a szombat délutáni rangadóra felépülnek, ha nincs, akkor pedig abból gazdálkodunk, amiből lehet. Sok függ attól is, hogy milyen pálya vár majd minket Marcaliban – folytatta Hegedűs Gyula, a Balatonlellei SE mestere.

Szombat – 15 óra:
Toponár–Tab
A toponári együttes a legutóbbi kadarkúti fellépését is – immár zsinórban a harmadikat – gól nélküli döntetlennel hozta le. A kérdés úgy szól, hogy vajon a tabiak kapuját be tudják-e venni szombaton délután, avagy tovább folytatják ezt a sorozatukat?

Balatoni Vasas–Kaposmérő
Az újonc mérőiek eddig közel háromszor annyi pontot gyűjtöttek, mint ellenfelük. A Balatoni Vasas viszont hazai pályán játszik.

Nagybajom–Barcs
Bár a bajomiak nem igazán villognak az utóbbi időben, ettől függetlenül hazai pályán egyértelműen ők az esélyesebbek.

Vasárnap – 15 óra:
Juta–Somogysárd
A Somogysárd legutóbb ponto(ka)t veszített hazai pályán a sereghajtó Kaposfüred ellen. Gyanítható, hogy ezt vasárnap Jutában próbálják majd pótolni.

Balatonkeresztúr–Kadarkút
Ez a találkozó fix kettesnek tűnik.

Kaposfüred–Csurgó
A kaposfüredi csapat Somogysárdon megszerezte az első pontját. Most az élmenyőzhöz tartozó Csurgót fogadják, s inkább a vendégek felé billen a mérleg nyelve.

Mesterlövészek

A góllövőlista állása: 1. Horváth Péter (Nagyatád) 12 gól; 2 Kollega Krisztián (Juta) 10 gól; 3. Millei Bálint (Csurgó) 9 gól; 4–5. (holtversenyben) Juhász Ákos (Nagy­atád) és Herzsenyák Áron (Somogysárd) 7–7 gól; 6–7. (holtversenyben) Orsós Tamás Gábor (Balatonlelle) és Mészáros Dávid (Marcali) 6–6 gól; 8. Horváth Milán (Balatonkeresztúr) 5 gól; 9–11. (holtversenyben) Hrabovszki Zoltán (Balatonlelle), Iván Dániel (Nagybajom) és Neubauer Martin Attila (Toponár) 4–4 gól.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában