Kosárlabda

2 órája

Korai hátrányból fordítva nyertek magabiztosan a fiatalok

A Nyíregyháza U21-es csapatát fogadta a Kaposvár szombaton az Arénában az NB I./B csoportos utánpótlás bajnokság második fordulójában.

Fotó: Böcz Zoltán

Az első negyedben korán előnyre tettek szert a vendégek. Hajduk Attila korai két faultja után a padra kényszerült. A második felvonásban a visszatérő Hajduk gyors 7 ponttal segítette vissza csapatát a meccsbe, mely addig Fehérvári Csegő pontjaival maradt lőtávon belül. A nagyszünet előtt már a vezetést is átvették a kaposváriak, akik 11 pontos hátrány dolgoztak le.

A fordulás után Pucz Zalán triplájával és Hajduk Attila betörésével nőtt az előny 9 pontosra. Remekül kezdték a zöld-fehérek a harmadik negyedet. A letámadásnak köszönhetően két könnyű kosarat is dobhattak a somogyi fiatalok, így gyorsan nőtt az előny. Horváth Ákos büntetőivel már 58–42 volt az állás. Közelebb lépett a Nyíregyháza, azonban a játékrész végére Czink László kosaraival ismét 67–52 volt a hazai fór.

A záró negyed elején Fehérvári Csegő kipontozódott. Az utolsó öt perchez közeledve Czink remek megoldásával a gyűrűnél már 77–53-at mutatott az eredményjelző, így tudta tartani előnyét Szőke Balázs csapata. A végjátékban sem engedték ki a meccset a fiatalok a kezükből, így megszerezték második győzelmüket is. A találkozót Hajduk Attila 31 ponttal, 11 lepattanóval és 5 szerzett labdával zárta. Pucz Zalán 12 pontot jegyzett 8 labdaszerzése mellett.

A következő találkozót már idegenben vívják a kaposvári fiatalok, méghozzá Miskolcon a MEAFC-Peka Bau U21 gárdája ellen október 11-én 19 óra 15 perckor.

Kometa Kaposvári KK U21–Nyíregyháza Blue Sharks U21 83–72 (18–22, 26–18, 23–13, 16–19)
Kaposvár Aréna, V: Koncsek B., Mester M.

Kometa Kaposvári KK U21: Horváth Á. 9/3, Bellai A., Pucz Z. 12/3, Fehérvári Cs. 15/3, Hajduk A. 31/9. Csere: Czink L. 10, Nagy B. 2, Bogárdi D., Schlichter B. 4, Látrányi Á. Edzők: Filipovics Gordan, Szőke Balázs.
A Nyíregyháza Blue Sharks U21 legjobb dobói: Orosi B. 20, Glatz G. 16.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában