Atlétika

2 órája

Kézigránátot is dobtak a tűzoltók, bronzérmet szereztek a somogyiak Debrecenben

Összesen 137 versenyző cserélte csütörtökön sportruhára az egyenruháját és futócipőre a bakancsát, hogy rajthoz álljon a BM OKF Országos Atlétikai Bajnokságon Debrecenben. Az idén tizenkét csapat mérte össze erejét a viadalon, összesítésben a somogyi katasztrófavédelmi igazgatóság 19 tagú csoportja a harmadik helyen végzett.

Harsányi Miklós

– A debreceni atlétikapályán a női és férfi versenyzők hat számban mérték össze erejüket: 100, 400 és 1500 méteres síkfutásban, távolugrásban, súlylökésben és gránáthajításban  versenyeztek.  A legizgalmasabb versenyt a férfiak 4x400-as, míg a nők 4x200 méteres váltófutása jelentette. A somogyi női váltó, Szipola Éva, Mihályka Szabina, Wolfné F. Viktória és  Hamarné Póhn Gabriella, a második helyet szerezte meg. A férfi váltó, Landor Patrik, Szabó Norbert, Pintér Patrik és Horváth Attila az ötödik helyen ért célba. 

somogyi tűzoltók
Bronzérmet szereztek a somogyi tűzoltók Fotó: Katasztrófavédelem

Az 1500 méter síkfutásban nyújtott teljesítményével Hamarné Póhn Gabriella a dobogó második fokára állhatott fel, Antalicz-Gergelics Natália és Mészárosné Szalontai Szilvia  bronzérmet szereztek, Landor Patrik a negyed helyen végzett, de Horváth Attila és Huszti Csabának is sikerült pontot szereznie csapatának.  A 100 méteres síkfutásban Mihályka Szabina negyedikként lépte át a célvonalat, Vidák Balázs pedig az ötödik lett. 400 méter síkfutásban Antalicz-Gergelics Natália hatodik helyen végzett, ugyanakkor Mészárosné Szalontai Szilvia és Nemes Dániel is hozzájárult a bajnoki pontok gyűjtéséhez.

Fotó: Katasztrófavédelem

Remekeltek a somogyi tűzoltók 

Távolugrásban Vidák Balázs a dobogó harmadik fokára állhatott fel, Szipola Éva pedig a negyedik helyen végzett, Vágvölgyi Balázs pedig eredményével további pontokkal gazdagította a somogyiakat.  

Fotó: Katasztrófavédelem

Súlylökésben Péterné Törőcsik Rita ezüst érmet nyert, Varga Kitti negyedik helyezést szerezte meg, Csordás Barnabás a hatodik legjobb lett, de Vidák Attila is szép eredménnyel zárta a számot. Kézigránát hajításban Péterné Törőcsik Rita ötödik lett. Összesítésben a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tizenkilenc fős csapata a harmadik helyezést érdemelte ki. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában