Közélet

2009.11.20. 07:53

Kártérítést fizetnek a siófoki gödörért a plázaépítők

Még nincs kint a gödörből egészen a siófoki plázaberuházás, hiszen az építtető Sió Ingatlan Invest továbbra is küzd a bankkal, az apróbb munkálatok azonban napokon belül elindulnak a beruházó saját kockázatára.

Kolumbán Tünde

Folytatni kell például a talajvíz szivattyúzását, ami mintegy három heti munkát vesz igénybe, hiszen a majdani bevásárlóközpont alatt 16 méteres mélységig kell eltávolítani a talajvizet. Ezt a Sió Ingatlan Invest saját zsebéből finanszírozza, annál is inkább mert a munkálatokat folytatniuk kell.

Kiss Balázs, a beruházó cég vezetője elmondta: az önkormányzattal új szerződést kötöttek, miután az eredetit a város felmondta. Miután a plázának és ezzel együtt a Szabadság tér rendezésének idén októberre el kellett volna készülnie, a beruházó 29 millió forint kártérítést köteles fizetni az önkormányzatnak.



Kiss Balázs arról számolt be: ha sikerül végre megállapodniuk a finanszírozó bankkal, a munkák oroszlánrészét is elkezdik. Elsődleges feladat a Szabadság tér alá épülő parkolóház megépítése és a tér rendezése lesz, hiszen a jövő évi szezonkezdetre ennek mindenképpen el kell készülnie, csakúgy mint a bevásárlóközpont homlokzati munkáinak. A beruházó cég vezetője szerint ezek jövő nyárra befejezhetők, azzal azonban számolni kell, hogy akár karácsonykor is dolgozniuk kell a városközpontban.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!