Közélet

2010.10.29. 15:37

Túl a buliturizmuson: Siófok új arculatot kap

A siófoki vállalkozói közösség 21 millió forint értékben kiveszi a részét a víztorony belső kialakításából – jelentette be pénteken Hoffmann Henrik, a Siófoki Fürdőegylet Turisztikai Egyesület elnöke.

Fónai Imre

Ez is része annak a 70 millió forintos programnak, melynek a támogatására 57 millió forint uniós és állami támogatást nyert el a siófoki szervezet.
Az ez év elejétől a Tourinform irodát is működtető egyesület elnöke hozzátette: a tervek szerint a jövő nyárra a Tourinform visszaköltözik a város addigra megújuló jelképébe.



– Hétmillió forintból megújulhat a turistatájékoztató információs háttér, s a tagok informatikai képzése is megvalósulhat – mondta el még Hoffmann Henrik, s azt is: tanulmány készült Siófok idegenforgalmi újrapozicionálása érdekében.

A fürdőegyleti elnök szerint az elmúlt években átalakult a turisztikai piac és a kereslet is. A Siófokra érkezők már másért szeretik a várost, maga a város is átalakul wellness szállodákkal, fürdővel, új parkokkal, terekkel, főtérrel. A következő három évet szánnák arra, hogy a buliturizmuson túl egy új, egy másik arculata alakuljon ki Siófoknak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!