Kultúra

2009.03.31. 08:26

Leperegtek előttünk életünk filmjei

Tíz film, harminchét vetítés, ezer néző – ez a II. Kaposvári Filmnapok mérlege. A magyar filmek fesztiválja hozta a tavalyi első, hagyományteremtő program nézettségét.

Balassa Tamás

Bujdosó Bálint, a kaposvári Palace Cinemas menedzsere elmondta: a hónap vége és a szombati munkanap ellenére sikerült megismételni a tavalyi eredményt.

A legnagyobb érdeklődés a Puskás Hungary című filmet kísérte, ami azért is öröm, mivel dokumentumfilmről van szó, tudtuk meg Bujdosó Bálinttól. Almási Tamás filmje mellett a Kaméleon is sok mozirajongót érdekelt, és a három közönségtalálkozóra is számosan érkeztek.



A Puskás életéről szóló kétórás életrajzi dokumentumfilm díszelőadásán megjelentek a kaposvári zöld-fehérek is. Prukner László, a Rákóczi FC vezetőedzője a Sonline-on, a Somogy blogjában osztotta meg élményeit az olvasókkal.
[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Bujdosó Bálint
[/caption]
A Kaméleon közönségtalálkozója igazi különlegességet hozott: Goda Krisztina rendező mellett a forgatókönyv alapjául szolgáló személyes történeteit osztotta meg egy fiatal hölgy, aki három éve részese volt egy kalandor szélhámos üzelmeinek. Szabó Simon rendező és a Papírrepülők stábja a fiatalabb korosztályt szólította meg: ők vettek részt a vasárnap esti zárótalálkozón.
Bujdosó Bálint elmondta: jövőre tovább pereg a magyarfilm-napok filmje Kaposváron.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!