Kultúra

2009.09.01. 14:52

Jegyeket, bérleteket tessék! Fix helyen a kortárs filmklub

Tizenegyedik alkalommal hirdetett kortárs bérletes filmklubot a kaposvári Palace Cinemas. A látogatók ismét tíz különleges világot láthatnak.

Balassa Tamás

Kéki Kálmán szervező és Bujdosó Bálint multiplexvezető elmondta: két változás lesz az egyik legnagyobb létszámú, mintegy 400 állandó bérletessel működő vidéki filmklub életében. A tikettek ezúttal a keddi és szerdai vetítések közül konkrét napra és helyre szólnak majd, és az áfaemelés valamelyest drágított a bérleten, ami 4900 forint.

Töltse le a kortárs filmklub programját! Kattintson!

A programot a megszokott igénnyel állították össze: elsősorban díjnyertes és díjakra nevezett filmek közül válogattak. A válság hatása a filmforgalmazáson is érződik azonban, egyre kevesebb artfilm kerül a piacra. Az idén is érezhető angolszász túlsúly azonban nem válik a válogatás rovására, hangsúlyozzák szervezők. Erre bizonyság például a kezdőfilm, Danny Boyle Gettómilliomosa, amely nyolc Oscar és négy Golden Globe birtokosa, vagy A látogató Thomas McCarthytól, az Elcserélt Életek Clint Eastwoodtól.



Az amerikai filmek közül a Mickey Rourke főszereplésével készült A pankrátor, a Meryl Streep és Philip Seymour Hoffman által jegyzett Kétely, vagy a Kate Winslettel forgatott A felolvasó is igényes szórakozást ígér. Európai gyártóktól önállóan vagy koprodukciós filmmel német, francia (Versailles), lengyel (Cselek) és angol (Hajrá, boldogság) mozi került a kaposvári kortárs filmklub idei programjába. Az idei tízest Philippe Claudel Oly sokáig szerettelek című francia-német drámája zárja.

Bérleteket szeptember 1-jétől lehet váltani, az első vetítés két hét múlva lesz, mondták a szervezők.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!