Kapcsolatok

2 órája

Megegyezés született a svédekkel a Gripen vadászgép közös fejlesztéséről (videó)

Történelminek is nevezhető megegyezés születetett a svéd védelmi miniszterrel a Gripen vadászgép közös fejlesztéséről – jelentette be a honvédelmi miniszter a Facebook-oldalán közzétett videójában.

MW

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter beszédet mond az első magyar gyártmányú Lynx KF-41 gyalogsági harcjármű átadásán a Rheinmetall Hungary Zrt. zalaegerszegi gyárában 2024. július 24-én

Forrás: MTI

Fotó: Katona Tibor

Szalay-Bobrovniczky Kristóf azt mondta: Gripenjeink a magyar légierő ikonikus harcászati, többfunkciós repülőgépei, amelyek Svédországból érkeznek, és meghatározó erejét jelentik a magyar véderőnek.

A mai nap a svéd védelmi miniszterrel tárgyaltunk Stockholmban, és egy történelminek is nevezhető megegyezést írtunk alá, amelynek keretében közösen együtt fogunk dolgozni a Gripen fejlesztésén, és számos egyéb fontos kétoldalú kérdésen

 – fogalmazott.

A miniszter kiemelte: a svéd-magyar kapcsolatok, különösen Svédország NATO-csatlakozása óta, stratégiai szintre emelkedtek.

Fontos kérdésekben egyetértünk, de néhány nagyon fontos kérdésben eltér a véleményünk. Magyarország Ukrajna tekintetében a béke pártján áll

 – jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf, hangsúlyozva: az egyetlen megoldást a diplomáciában látjuk, nem a harc folytatásában, hanem tűzszünetben, béketárgyalásokban. Ebben különbség van, eltér a véleményünk, de ennek ellenére egy értékes és őszinte beszélgetésen vagyunk túl – közölte a politikus.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában