Kivételes lehetőség

2 órája

Október 15-ig lehet jelentkezni a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogramra

A program célja, hogy tanult, nyelveket beszélő, talpraesett fiatalokat kapcsoljon be a kormányzati munkába.

MW

A program során a fiatalok heti rendszerességgel szakmai és közéleti képzéseken, előadásokon, intézménylátogatásokon vehetnek részt

Forrás: Facebook / Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram

Október 15-ig lehet jelentkezni a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogramra – közölte a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára hétfőn az MTI-vel.

Panyi Miklós a közleményében hangsúlyozta, hogy a köz szolgálata hivatás, Magyarország és az egész Kárpát-medencei magyarság megerősítésének és felemelésének hivatása, ehhez a haza iránt elkötelezett, szorgalmas és kreatív fiatalokra van szükség.

Az államtitkár hozzátette, ezzel összhangban a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram (MKÖ) célja, hogy tanult, nyelveket beszélő, talpraesett fiatalokat kapcsoljon be a kormányzati munkába.

A Miniszterelnökség tíz hónapos, karrierindító ösztöndíjprogramja október 15-ig várja a diplomás, idegen nyelvet beszélő, 30 év alatti, pályakezdő magyar fiatalok jelentkezését

 – írta.

Az ösztöndíjasok hét hónapot egy általuk választott minisztérium munkájába bekapcsolódva tölthetnek el, majd három hónapon keresztül szerezhetnek nemzetközi tapasztalatot Magyarország külképviseleteinél vagy nemzetközi szervezeteknél – ismertette Panyi Miklós.

A Miniszterelnökségen is több olyan kormánytisztviselő dolgozik, néhányan már vezetői beosztásban, akik a programon keresztül ismerkedtek meg a közigazgatással. A program tehát egy különleges lehetőség a kormányzati munka világába, jelentkezni október 15-ig az MKÖ online felületén lehet

 – áll a közleményben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában