2024.08.05. 08:02
Eredeti nápolyi pizzát kóstolhatunk
Az utcán sétálva bárki megpillanthatja, ahogy Vincenzo Oppio rutinszerű mozdulatokkal dagasztja és nyújtja a pizzatésztát. A veterán pizzaszakács egyenesen Nápolyból érkezett a Lelle Étterembe, hogy megmutassa, milyen az eredeti olasz pizza.
Negyvenöt éve vagyok a szakmában, és amikor nyugdíjba mentem, a sógorom elhozott Balatonlellére. Bemutatott az étterem tulajdonosainak, és úgy döntöttem, eljövök ide dolgozni
– mondta Vincenzo Oppio. A nyelvi nehézségek eleinte feladták neki a leckét.
Megértjük egymást, a pincérek sokszor rajzolással adják tudtomra, mit kért a vendég
– mesélte nevetve az olasz pizzaszakács. Elmondta: ki kellett tapasztalnia azt is, hogy a balatoni klíma mellett hogyan tudja a legjobban elkészíteni a receptjét.
Mihály Gyula, aki 30 éve viszi az éttermet tulajdonosként, fontosnak tartotta, hogy a pizzakínálatot fejlesszék, és ezt a legjobban egy vérbeli olasz szakáccsal érhették el.
A pizzák valóban olaszok, hiszen minden alapanyagot Olaszországból szerzünk be
– mondta Repa László, a Lelle Étterem pizzarészlegének vezetője. A gondosan kiválasztott alapanyagok, a hosszú évtizedek alatt kikísérletezett technológia azok, amelyeknek köszönhetően nem kell Nápolyig utazni ahhoz, hogy egy isteni olasz pizzát ehessünk, csak Lellére kell elugrani, a szökőkúthoz.
Lelle Étterem
Balatonlelle, Szent István tér 5.
(Fő tér, a szökőkút mellett)
Tel.: (20) 918 0459
Facebook: https://www.facebook.com/p/Lelle-%C3%89tterem-100063937519376/