Hirdetés

2024.08.05. 08:02

Eredeti nápolyi pizzát kóstolhatunk

Az utcán sétálva bárki megpillanthatja, ahogy Vincenzo Oppio rutinszerű mozdulatokkal dagasztja és nyújtja a pizzatésztát. A veterán pizzaszakács egyenesen Nápolyból érkezett a Lelle Étterembe, hogy megmutassa, milyen az eredeti olasz pizza.

PR cikk

Negyvenöt éve vagyok a szakmában, és amikor nyugdíjba mentem, a sógorom elhozott Balatonlellére. Bemutatott az étterem tulajdonosainak, és úgy döntöttem, eljövök ide dolgozni 

– mondta Vincenzo Oppio. A nyelvi nehézségek eleinte feladták neki a leckét. 

 

Megértjük egymást, a pincérek sokszor rajzolással adják tudtomra, mit kért a vendég

– mesélte nevetve az olasz pizzaszakács. Elmondta: ki kellett tapasztalnia azt is, hogy a balatoni klíma mellett hogyan tudja a legjobban elkészíteni a receptjét.

 

Mihály Gyula, aki 30 éve viszi az éttermet tulajdonosként, fontosnak tartotta, hogy a pizzakínálatot fejlesszék, és ezt a legjobban egy vérbeli olasz szakáccsal érhették el. 

A pizzák valóban olaszok, hiszen minden alapanyagot Olaszországból szerzünk be

– mondta Repa László, a Lelle Étterem pizzarészlegének vezetője. A gondosan kiválasztott alapanyagok, a hosszú évtizedek alatt kikísérletezett technológia azok, amelyeknek köszönhetően nem kell Nápolyig utazni ahhoz, hogy egy isteni olasz pizzát ehessünk, csak Lellére kell elugrani, a szökőkúthoz.

Lelle Étterem
Balatonlelle, Szent István tér 5.
(Fő tér, a szökőkút mellett)
Tel.: (20) 918 0459
Facebook: https://www.facebook.com/p/Lelle-%C3%89tterem-100063937519376/

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában