Búvárúszás

2024.09.09. 09:53

Tájékozódási búvárúszó Európa-bajnokság: A magyarok 20 érmet hoztak haza Berlinből

Ismét nagyot versenyeztek a magyar tájékozódási búvárúszók! A berlini Európa-bajnokságon a nemzeti csapat tagjai – az összes kategóriát és korosztályt beleszámítva – 12 arany-, 3 ezüst-, és 5 bronzérmet szerzett.

Tájékozódási búvárúszásban Monk, csillag, öt bója, szlalom, paralel és csoportos számokban rendeznek versenyeket, ezekben külön-külön bajnokokat is avatnak.

Csillag gyakorlatban Európa-bajnok lett Balázs Péter és Hatházi Katalin, míg a junioroknál Katona Ádám és Takács Liliána győzött. A Monk-számban második lett a Balázs Péter, Szász Tamás duó, valamint a junioroknál a Katona Ádám, Rendes Linda kettős.

5 bójában egy magyar arany született: a junior Csipkó Hanga mindenkit megelőzött, ugyanitt ezüstérmes lett Virág Anna. Csipkó az M-gyakorlat aranyérmét is begyűjtötte a junior lányoknál.

A zárónapon paralelben avattak Európa-bajnokokat, valamint megrendezték a csoportos versenyeket. Előbbiben a felnőtt mezőnyben Szász Tamás, a junioroknál Katona Ádám győzött, míg a nőknél is magyar sikereket hozott ez a szám, mivel a felnőtteknél Hatházi Katalin, utánpótlásban pedig Takács Liliána is felállhatott a dobogó legmagasabb fokára.

A slusszpoént végül a csoportok Eb-sikere jelentette. Aranyérmes lett ugyanis a Hatházi Katalin, Virág Anna, Csipkó Hanga, Rendes Linda kvartett, akárcsak a Balázs Péter, Szász Tamás, Katona Ádám, Várszegi Vendel alkotta férfi csapat.

A magyar bronzérmesek:

Hatházi Katalin (felnőtt, 5 bója)
Várszegi Vendel (felnőtt, paralel)
Virág Anna (junior, csillag-gyakorlat)
Katona Ádám (junior, 5 bója)
Hetyei Imre (junior, paralel)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!