2021.01.21. 08:00
Fehér babban az erő
Imádjuk a babot, minden fajtáját, különösen a hidegebb hónapokban. Ezerféleképpen felhasználható, fehérjében és rostban gazdag.
Forrás: Illusztráció/Shutterstock
Ám míg a tarkabab és a többi, sötét színű babféle gyakrabban megtalálható a tányérunkon, addig a fehér babot ritkábban használjuk. A babot puffasztó hatása miatt egyébként is sokan száműzik az étrendjükből, ám inkább azt javasoljuk, fogyassza minél gyakrabban, e zöldségféle ugyanis a fogyókúrát is segítheti – írja legutóbbi számában a Vasárnap Reggel című hétvégi magazin.
Alacsony a cukortartalma, viszont lassan szívódik fel, ezért hosszan tartó telítettségérzetet ad.
Fehérjetartalma kiemelkedően magas, ezért vegetáriánusoknak is javallott a fogyasztása.
Tudta? A bab – bármelyik fajtája – vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag. Remek B1- és K-vitamin-, folsav-, magnézium-, vas-, mangán- és nátriumforrás. Emellett fontos antioxidáns is, segít felvenni a harcot különböző daganatos megbetegedések, illetve az Alzheimer- vagy a Parkinson-kór kialakulása ellen is.
100 g fehér babban (száraz formában) van
Borítókép: Illusztrációfotó / Shutterstock