Közélet

2014.09.18. 15:17

Árvíz után: újraindult a vonatközlekedés

Újraindult a vonatközlekedés a Gyékényes-Murakeresztúr-Nagykanizsa vonalszakaszon csütörtökön, Csömödér-Páka és Rédics, valamint Siófok és Tab között továbbra is vonatpótló autóbuszok közlekednek.

Harsányi Miklós

– A Gyékényes-Murakeresztúr-Nagykanizsa vonalszakaszon csütörtöktől ismét közlekedhetnek a vonatok, a pálya lezárása megszűnt – tájékoztatott a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatósága. – A Dombóvár-Nagykanizsa, a Szombathely-Pécs, illetve  Sopron-Pécs viszonylatban közlekedő vonatok utasainak, továbbá az Agram nemzetközi InterCity vonatpár utasainak már nem kell vonatpótló autóbuszokra átszállniuk. 
A korlátozást még kedd hajnaltól rendelte el a katasztrófavédelem a kialakult árvízhelyzet miatt. Egy szakaszon még ideiglenesen sebességkorlátozás érvényes, de ez csak pár perc késést okoz.

Továbbra is vonatpótló autóbuszokkal kell utazni a Zalaegerszeg-Rédics vonalon Csömödér-Páka állomás és Rédics között. Itt a mintegy 70 méter hosszban elmosott pályaszakaszt kell helyreállítani, a munkálatok a tervek szerint a hétvégéig is eltarthatnak. A közúti hosszabb útvonal és az átszállások miatt 15-20 perces késések előfordulhatnak.



A Kaposvár-Siófok vasútvonalon a Tab és Siófok közötti szakaszt ugyancsak javítják még, ezen a szakaszon is vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat. Itt várhatóan csütörtök élután végeznek a munkákkal, így akkor újraindulhat a vonatközlekedés a Siófok-Kaposvár vonal teljes hosszában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!