A könyv világnapja alkalmából több mint 2500-an bújták a könyveket a Libri boltjaiban

2024.04.28. 06:07

Felállították az együtt olvasás hazai rekordját

Több mint 2500-an olvastak egyszerre április 23-án délután a könyv világnapja alkalmából a Libri üzleteiben – ezzel új magyarországi rekord született. 

Sonline.hu

Fotó: Libri

Már napi 20 perc olvasás is csökkenti a stresszt – állítják a Sussexi Egyetem kutatói. A rendszeres, legalább 20 percig tartó olvasást a Libri is támogatja, ezért a könyvkereskedő április 23-án, a könyv világnapja alkalmából egy különleges, egyedülálló aktivitásra buzdított: arra kérték a boltjaikba érkezőket, hogy legalább 20 percet olvassanak ott, a helyszínen. 

Fotó: Libri

Az akcióval a Libri az együtt olvasás magyarországi rekord felállítására készült. Az akcióban való részvételre április 23-án 17 és 19 óra között volt lehetőség, a csatlakozást pedig egy QR-kód beolvasásával igazolhatták a résztvevők.  A Libri kísérlete sikeres volt, így a könyvkereskedőnél új hazai rekord született: összesen 2536-an olvastak együtt.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában