Ajánló

2024.03.29. 07:59

Nagypéntekre is jut az ünnepi programokból

Hatodik esztendeje munkaszüneti nap a Nagypéntek. Összeszedtük Somogyban mivel érdemes tölteni az időt március 29-én.

Koszorus Rita

Fotó: Németh Levente

Nagypéntek együtt 

- Virágszüretre csábítanak a somogyi virágoskertek Nagypénteken, megnyit a Kőröshegyi Levendulás és a szőlősgyöröki Tulipgarden is, ahol teljes pompájukban várják a tulipánok, hogy hazavigyük őket. 

Táncra fel! 

- Zenés-táncos mulatságból nem lesz hiány, így aki érzi a boogiet a lábában és nem kell másnap dolgoznia, bátran válogathat a kínálatból. 

  • 21 óra Jazzszigor a Bverzióban 
  • 20 óra Húsvéti retro Party a Rotondában 

Hangolódjunk a húsvétra! 

- A feltámadás ünnepére a legtöbb település ünnepi díszt öltött, de volt több olyan is, ahol szintet léptek a dekorálásban. Évek óta tömegeket vonz a kéthelyi tojásfa és most már jól ismert turista látványosság a balatonlellei húsvéti park is. Mindkettőt érdemes felkeresni, hiszen fantasztikusra sikerültek az idei évben is. 

 

Bevásárlás a Nagypiacon 

- Habár ünnepnap március 29. a Kaposvári Nagypiac ezen a napon is várja a friss helyi termékekre áhítozó vásárlókat. 

Kézműveskedés 

- Húsvét előtti kézműves foglalkozás várja a kicsiket és szüleiket 9 órától a zamárdi Közösségi házba. De szuper díszeket készíthetnek az ügyeskezű apróságok a patcai Katica tanyán is, ahol a Jeles napok programsorozat keretében quillin virágot, pillangót,vázát és húsvéti báránykát is készíthetnek a létesítménybe látogató apróságok. Buzsákon a húsvéti tojásfestés egyik legrégibb módszerével a hagymafestéssel ismerkedhetnek az érdeklődők a Faluházban 10 órától, de erre a Szennai Szabadtéri Múzeumban is van lehetőség ugyancsak 10 órától. 

DSC_7797
A közös alkotás mindig élmény. 
Fotó: Kiss János/Új Néplap 

Hajókázás 

- A desedai sétahajó már csütörtök óta közlekedik, így időjárástól függően már jegyet válthatunk rá. Miután átadták az új balatoni hajókat, ezekre is jegyet válthatunk, ha hosszabb hajózást tervezünk. 

v

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában