Vármegyénk időjárása

2024.04.26. 08:00

Akár húsz fokig is melegedhet a levegő

Pénteken, a hideg, foltokban fagyos hajnali órákat követően, a déliesre forduló, gyenge vagy mérsékelt légmozgásnak köszönhetően, napközben már jelentősebb enyhülés is kezdődik

Sonline.hu

Illusztráció

Fotó: Getty Images

Kellemes, többfelé 20 fokot közelítő maximum hőmérséklet várható. Változóan napos-felhős időben csak egy-két, kis körzetet érintő zápor alakulhat ki.
Éjszaka csillagfényes és mérsékelten vagy vékonyan felhős területek váltakoznak. Az elmúlt hajnalokhoz képest enyhe lesz a napkelte.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
péntek reggel 3,
péntek délután 17,
szombat reggel 6 fok körül alakul.

Orvosmeteorológia

Fronthatás nem terheli szervezetünket. (met.hu)

A legvalószínűbb folytatás:

  • A hétvégén további melegedésre van kilátás, vasárnapra mindenütt 20 fok fölé, a déli országrészben néhol már 25 fok fölé melegszik fel a levegő. Nagyobbrészt napsütéses és csapadékmentes idő valószínű, de gomolyfelhősödéssel melyekből elszórtan, előreláthatólag főként szombaton és az északi országrészben előfordulhat futó záporeső, egy-egy zivatargóc is.
  • Hétfőn, kedden napos-fátyolfelhős, nyárias időjárás valószínű sok napsütéssel, csapadék nélkül. A DK-i szél hétfőn, az ország nyugati felének nagy részén felélénkül, olykor meg is erősödhet, míg kedden már a keleti országrészben is élénk légmozgás valószínű.
  • Szerdán, május elsején is nyári hőmérséklet, élénk DK-i szél várható, de magasabb nedvességtartalmú légtömeg érkezhet. Erőteljesebb gomolyfelhősödésre és ezekből elszórtan, de a délutáni, kora esti időszakban többfelé kialakuló záporokra, zivatargócókra van kilátás.

(forrás: eumet.hu)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!